Projektnim sedmicama završena nastavna godina u Tehničkoj školi u Bijeljini (foto)

Datum:

Share post:

Tokom dvije projektne sedmice (od 1. do 14. juna 2023. godine) organizovano je niz obrazovnih aktivnosti za učenike Tehničke škole u Bijeljini, tokom kojih su na drugačiji način učili – učestvujući u kvizovima znanja, predstavljanjem rezultata rada tokom izrade  projektnih zadataka, projekcijama obrazovnih filmova ili tokom posjeta firmama u gradu. 

Kvizovi znanja organizovani su kao ekipno takmičenje odjeljenja iz opšte kulture, engleskog i srpskog jezika, programiranja, matematike i poznavanja struke, a ekipno po razredima đaci su se takmičili i na turniru u malom fudbalu.

Organizovane su i stručne posjete preduzećima IT media, Spark, Stankom, Steco centar, Orao, salonu Tojota, te stanici za tehnički pregled vozila. 

Učenici su o istoriji učili tokom stručne posjete arheološkim nalazištima Sirmijum i Vrdnik, te tokom posjete Muzeju Semberije, dok su se sa učeničkim postignućima u ovoj školskoj godini upoznali tokom predstavljanja rada stvaralačkih sekcija, dramske i literarne. 

Rezultate rada na projektnom zadatku iz saobraćajne psihologije učenici su javnosti prezentovali na javnoj tribini “Informisan roditelj – zaštićeno dijete” u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”. 

U objektu u Atinskoj ulici zanatlije su vrijedno radile remont mašina, te na uređenju radionica, parkinga i školskog dvorišta. 

Za pobjedničke ekipe u kvizovima znanja nagrade su obezbijedili partneri Škole, mnoga preduzeća iz Bijeljine. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...

TRIVIĆEVA: Stanivuković je “Dodikov čovjek”, biću kandidat za gradonačelnika Banja Luke

“Očekujem podršku opozicije, biću kandidat za gradonačelnika” Trivićeva ponovila da je Stanivuković “Dodikov čovjek” Ostajem pri stavu da ću...