Tokom dvije projektne sedmice (od 1. do 14. juna 2023. godine) organizovano je niz obrazovnih aktivnosti za učenike Tehničke škole u Bijeljini, tokom kojih su na drugačiji način učili – učestvujući u kvizovima znanja, predstavljanjem rezultata rada tokom izrade  projektnih zadataka, projekcijama obrazovnih filmova ili tokom posjeta firmama u gradu. 

Kvizovi znanja organizovani su kao ekipno takmičenje odjeljenja iz opšte kulture, engleskog i srpskog jezika, programiranja, matematike i poznavanja struke, a ekipno po razredima đaci su se takmičili i na turniru u malom fudbalu.

Organizovane su i stručne posjete preduzećima IT media, Spark, Stankom, Steco centar, Orao, salonu Tojota, te stanici za tehnički pregled vozila. 

Učenici su o istoriji učili tokom stručne posjete arheološkim nalazištima Sirmijum i Vrdnik, te tokom posjete Muzeju Semberije, dok su se sa učeničkim postignućima u ovoj školskoj godini upoznali tokom predstavljanja rada stvaralačkih sekcija, dramske i literarne. 

Rezultate rada na projektnom zadatku iz saobraćajne psihologije učenici su javnosti prezentovali na javnoj tribini „Informisan roditelj – zaštićeno dijete“ u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“. 

U objektu u Atinskoj ulici zanatlije su vrijedno radile remont mašina, te na uređenju radionica, parkinga i školskog dvorišta. 

Za pobjedničke ekipe u kvizovima znanja nagrade su obezbijedili partneri Škole, mnoga preduzeća iz Bijeljine. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име