PROF. MARKOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA DEKANA PRAVNOG FAKULTETA

Datum:

Share post:

Naučno-nastavno vijeće Pravnog fakulteta predložilo je rektoru Univerziteta u Istočnom Sarajevu da za dekana u narednom četvorogodišnjem mandatu ponovo imenuje prof. dr Gorana Markovića, koji je, na tajnom glasanju, dobio podršku skoro 4/5 članova Vijeća, koje čine nastavnici, saradnici i predstavnici studenata.

Velika podrška članova Naučno-nastavnog vijeća pokazatelj je pozitivne ocjene dosadašnjeg rada dekana Markovića i prihvatanja njegovog plana i programa rada u narednom mandatu dekana. Osim toga, to je i dokaz jedinstva kolektiva Pravnog fakulteta, što je izuzetno važno u narednom periodu, imajući u vidu izazove koji stoje pred fakultetom, ali i potrebu aktivnog učešća znatnog broja nastavnika, saradnika i studenata na ostvarivanju plana i programa rada koji je dekan napisao u saradnji sa znatnim brojem nastavnika, saradnika i studentskih predstavnika.

U narednom četvorogodišnjem mandatu, pred kolektivom Pravnog fakulteta postavlja se zadatak realizacije vrlo detaljnog i konkretnog plana i programa rada, posebno u pogledu modernizacije nastavnog plana i programa prvog ciklusa studija, osnivanja novih studijskih programa (i to na engleskom jeziku) na drugom ciklusu studija, pokretanja trećeg ciklusa studija, nastavljanja i obogaćivanja studentske prakse i drugih vannastavnih aktivnosti, unapređenja naučno-istraživačkog rada, nastavka i unapređenja međunarodne saradnje, neprekidnog rada sa studentima, s ciljem poboljšanja njihovog uspjeha tokom studija i realizacije njihovih prijedloga, i poboljšanja uslova rada i studiranja kako u sjedištu u Palama tako i u odjeljenju u Bijeljini.

Podmlađeni i kadrovski ojačani kolektiv Pravnog fakulteta, uz puno učešće i podršku studenata, razviće svestranu aktivnost, kako bi fakultet i dalje bio jedan od temelja pravničkog obrazovanja u Republici Srpskoj, jedan od nosilaca razvoja pravnih nauka i naučna i obrazovna ustanova koja doprinosi razvoju našeg društva i Republike u cjelini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ​pravni.ues.rs.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...