PRIVREDNA KOMORA RS: Nedopustivi ugovori koje šalje ERS

Datum:

Share post:

Iz Privredne komore Republike Srpske su istakli da su privrednici izrazito nezadovoljni ugovorima iz „Elektroprivrede RS“ (ERS) u kojima je povećana cijena električne energije, da će tražiti hitan sastanak sa Vladom i ERS-om i da je nedopustivo da su ugovori poslati deset dana prije njihove primjene.

Portparol Privredne komore RS Vladimir Blagojević rekao da se Komori već obraćaju predstavnici firmi koje su jedni od najvećih potrošača električne energije u RS.

„Njihove reakcije na ugovor koji su dobili od „Elektroprivrede“ su izuzetno negativne. Nije im ostavljen nikakav prostor za dogovor, samo su dobili konačne ugovore i to deset dana pred primjenu ugovora i nemaju vremena da reaguju. Privredna komora će okupiti privrednike već naredne sedmice i ići ćemo sa reakcijom prema Vladi i ERS-u kako bi ukazali na probleme sa kojima se suočava privreda“, istakao je Blagojević.

Podsjećamo ERS je formirao novu Direkciju za snabdijevanje električnom energijom koja će od distributivnih preduzeća ERS preuzeti snabdjevanje velikih potrošača električnom energijom.

TESTNA REKLAMA

Ugovori koje ERS treba da zaključi sa privrednicima već su stigli na adrese pojedinih preduzeća čiji su predstavnici ostali zatečeni pojedinim odredbama, prvenstveno povećanjem cijena električne energije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...