PRIM.DR DANIJELA ĐUKIN: “Gradonačelniče, izađite iz zimskog sna, prošlo je dvije godine“

Datum:

Share post:

Prim. dr Danijela Đukin, odbornik Kluba SNSD u Skupštini Grada Bijeljina, gostovala je u emisiji „Panorama“ na NTV Arena, u kojoj je između ostalog govorila o dosadašnjem radu gradske uprave, odnosu Gradonačelnika sa Skupštinom grada te aktuelnim projektima.

Đukin je istakla da je za protekle dvije godine, jedini posao koji je urađen -popločavanje ulice Patrijarha Pavla, što je, kako kaže, inicijativa SNSD iz vremena kada su bili opozicija u lokalnoj vlasti.

„Nemojte uzimati tuđe ideje, tuđe stvari… Moja inicijativa je bila da se ulica kišobrana napravi u onoj divnoj pješačkoj zoni gdje su sad posadili neko cvijeće i donijeli kante, ali to je sve ideja iz 2016. godine. Znači, Grad kasni 7-8 godina“, rekla je Đukin.

Ona je istakla da odnos Gradonačelnika sa Skupštinom nije zadovoljavajući, iz ugla skupštinske većine, što se nije odrazilo na odnos skupštinske većine prema Gradonačelniku. Đukin ističe da je Skupštinska većina prihvatila sve prijedloge Gradonačelnika Petrovića, koji su bili u interesu građana.

TESTNA REKLAMA

„Ja moram biti iskrena, preko 90% tačaka koje je uputio Gradonačelnik, skupštinska većina je prihvatila, ali onda on izađe i priča da smo hijene…Skupštinska većina je prihvatila skoro sve prijedloge, ali Gradonačelnik jednostavno ne želi da razgovara. On i sa mnom ne razgovara, a ja sam mu direktor na drugom poslu. On jednostavno ne sluša ni svoje odbornike koji ga podržavaju, a kamoli skupštinsku većinu, šta vam to govori?“, kaže Đukin, te tvrdi da loš pristup i svađe u skupštini neće donijeti ništa dobro Gradu.

Kako je istakla Đukin, u posljednje dvije godine nije pokošena trava, uklonjena ambrozija, niti su asfaltirani putevi, a o kapitalnim projektima nije bilo ni riječi.

„Kapitalni projekat mora Gradonačelnik da predloži, ne možemo mi, takav je zakon. Grad živi od kapitalnih projekata. Kada u budžetu imamo suficit od 10 miliona, onda to znači da niko ništa nije radio, od Gradonačelnika pa nadalje. Ali, sada će izbori pa ćemo da asfaltiramo ispred zgrada…“, kaže Đukin.

Ona je naglasila da je, prije svega, itekao bitna sinergija lokalne i republičke vlasti, kako bi Grad bolje napredovao. SNSD je, kako kaže Đukin, uložio stotine miliona maraka u Grad Bijeljinu.

„Nova Bolnica, kanal, nasip, autoput – sve su to ulaganja SNSD, ali ne može SNSD da vam popravi zgradu ili okreči zgradu u Bijeljini. Gradonačelniče, upravo Grada, izađite iz zimskog sna, već je dvije godine prošlo, dajte da nešto uradimo za ovaj grad, da imamo političku stabilnost, da nam ljudi ne odlaze, prvo da krenemo od minornih stvari, od neasfaltiranih i nepopravljenih puteva, od košenja trave.. Pa ne može jedan državnik, kalibra Milorada Dodika i jedan državnik kalibra Željke Cvijanović da se bavi problemima puteva u Bijeljini, zna se ko je zadužen za to. Milorad Dodik mora da brani granice ove zemlje i molite Boga da sve ostane kako jeste sad, inače, bojim se da iduće godine ne znam kako ćemo se zvati“, rekla je Đukin.

Govoreći o svom angažmanu u lokalnoj Skupštini, Đukin ističe da će na narednoj sjednici predložiti inicijativu da se osobama sa posebnim potrebama, koja su napunila 30 godina, vrate novčana primanja koja su im oduzeta zbog godina starosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/ ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Slovenačka delegacija posjetila bijeljinsku Bolnicu

Delegacija iz slovenačkog pobratimskog grada Žalec, predvođena gradonačelnikom Jankom Kosom, posjetila je danas JZU Bolnica “Sveti vračevi”. Gosti...

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...