U Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici 11. jula 2015. godine pokušano je ubistvo tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića, a napadači nikada nisu uhapšeni i procesuirani.

 

Vučić je zasut kamenicama i drugim predmetima, a masa je, uzvikujući "Alahu ekber", nasrnula na obezbjeđenje u pokušaju da stigne do njega.

Napad se dogodio nakon polaganja cvijeća na centralno spomen-obilježje, uz psovke, opštu galamu i povike: "Ubij četnika". Zahvaljujući svom obezbjeđenju i pripadnicima MUP-a Republike Srpske, Vučić je izbjegao linč. Predmeti su letjeli sa svih strana iz okupljene mase.

Kao i mnogi drugi slučajevi u BiH, predmet "Vučić" završio je nerasvijetljen u nekoj "fioci" kod istražnih i pravosudnih organa BiH. Ni do danas niko nije optužen, niko nije procesuiran, niko od onih koji su bili zaduženi za bezbjednost skupa i ličnosti nije smijenjen niti podnio ostavku.

Inicijativa za smjenu tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića je odbačena. Vilić je 1. jula te 2015. godine posjetio Srebrenicu i razgovarao sa tadašnjim načelnikom opštine i predsjednikom Organizacionog odbora za održavanje komemoracije 11. jula u Potočarima Ćamilom Durakovićem o organizovanju i bezbjednosnim procjenama u vezi sa ovim skupom.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име