Prije 24. godine NATO bombardovao bolnicu u Beogradu, ubijena četiri pacijenta

Datum:

Share post:

U napadu aviona NATO-a 20. maja 1999. godine ubijena su četiri pacijenta u bolnici „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, te sedam gardista koji su u vrijeme ratnog stanja obezbjeđivali objekat.

Dva projektila NATO-a uništila su odjeljenja za neurologiju, za dječije plućne bolesti i za ginekologiju, te operacione sale na neurologiji, ginekologiji i hirurgiji.

NATO je, bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN, izvršio agresiju na SR Jugoslaviju zbog optužbi da srpske snage bezbjednosti navodno vrše etničko čišćenje kosovskih Albanaca.

Neposredan povod za akciju bio je navodni zločin nad Albancma u Račku i odbijanje jugoslovenske delegacije da potpiše Sporazum iz Rambujea.

Kasnije je u Haškom sudu dokazano da je navodni masakr u Račku bio namještaljka u režiji terorističke OVK i američkih obavještajnih službi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...