NOVITOVIĆ: Rijeke u konstantnom opadanju, situacija stabilna

Datum:

Share post:

Situacija na poplavljenim područjima u Republici Srpskoj je trenutno stabilna i nema povećanog rizika jer su rijeke u konstantnom opadanju, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Novitović je istakao da su u posljednja 24 časa vodostaji Sane i Une opali od 40 do 60 centimetara.

On je naglasio da je konstantan pad vodostaja i u Prijedoru, Kostajnici i Dubici i taj trend će biti nastavljen jer nema novih padavina.

-Što se tiče Gradiške i Srpca, zahvaljujući razlivanju vode uzvodno na teritoriji Hrvatske, nemamo drastičan trend rasta vodostaja i on je od centimetar do dva, ali nismo izloženi velikom riziku – naglasio je on i dodao da je trenutno vodostaj na 800 centimetara, a redovna odbrana od poplava je na 700 centimetara i teško da će biti vanredne situacije.

Novitović je istakao da sve službe civilne zaštite, spasioci i načelnici prate situaciju, koja je trenutno stabilna.

On je ponovio da je u onim opštinama, koje su prethodna tri dana bile izložene poplavama, u posljednjih 24 časa znatna stagnacija nivoa rijeka, a što se tiče Save, nema priliva vode kakav se očekivao, prenose Nezavisne.

Novitović je rekao da u ovom trenutku ništa nije povećanog rizika i Republička uprava civilne zaštite sprovodi redovne aktivnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...