PREZENTACIJA GLAVNOG PROJEKTA REKONSTRUKCIJE RAČANSKE ULICE U BIJELJINI

Datum:

Share post:

RAČANSKA – ULICA ZA KOJU SU BIJELJINCI SENTIMENTALNO VEZANI

U Gradskoj upravi je održana prezentacija glavnog projekta za izgradnju kanalizacione i saobraćajne mreže u Račanskoj ulici.

Osim izgradnje kišne i fekalne kanalizacije, Projekat predviđa i potpunu rekonstrukciju ulice u obuhvatu sa hortikulturnim i ostalim sadržajima (drvored će biti sačuvan u najvećoj mogućoj mjeri – urađen je elaborat o procjeni postojećeg stanja stabala).

TESTNA REKLAMA

Do sada su projektovani kolovoz i trotoar, kao i biciklistička staza u odgovarajućem dijelu. Plan je da ova staza ide od kružnog toka „Ledinci“ do raskrsnice sa Beogradskom ulicom i dalje kroz ovu i Ulicu Živojina Mišića. Razlog za ovu lokaciju biciklističke staze leži u činjenici da dalje od Beogradske ulice nema dovoljno prostora (širine)  za biciklističku stazu i trotoar, te je na jučerašnjem sastanku razgovarano o potencijalnim rješenjima.

U toku je izrada projekta vodovoda, na kojem rade stručnjaci iz AD „Vodovod“.

Važno je naglasiti da će postojeće autobusko stajalište, koje se nalazi u smijeru ka centru grada, u zoni srednjoškolskog centra, biti dislocirano prema Komitskoj ulici, jer je, prema postojećem stanju, u samoj zoni raskrsnice, što ne odgovara pravilima.

Postojeća dva pješačka prelaza, takođe u blizini srednjoškolskog centra, biće na platformama, kako bi saobraćaj bio usporen, a treći, središnji, kod ulaska u dvorište Tehničke škole, biće u ravni. Dodatna rasvjeta osvijetliće pješačke prelaze.

Kanalizacioni slivnici se više neće nalaziti na kolovozu – biće pomjereni bočno. Stari, dotrajali, asfalt biće zamjenjen novim, a biće postavljena i nova rasvjeta i dopunjena hortikultura.

U narednom periodu biće organizovan dodatni sastanak i na temu izgradnje toplovoda u Račanskoj ulici.

Po kompletnom završetku projekta, biće organizovana javna prezentacija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...

DANAS JE SVETI Jovan Zlatousti

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen sećanju na Svetog Jovana Zlatoustog, velikog svetitelja i reformatora...