Jovica Jole Petković, novinar i urednik magazina "Faktor" i "Prestiž", iznenada je preminuo juče u 56. godini, objavili su mediji u Srpskoj.
 

Jovica Jole Petković rođen je 9. januara 1964. godine u Loparama.

Osnivač i izdavač je prve privatne regionalne novine "Korzo" u BiH, u Tuzli 1991.

Bio je osnivač i glavni i odgovorni urednik prve privatne novine u Republici Srpskoj, "Ekstra magazin", 1994. godine. Bio je i osnivač i urednik i džet-set magazina "Ekskluziv", osnivač i izdavač dnevnih novina "Nacional" u Srbiji i Republici Srpskoj, biznis magazina "The Prestige ", kao i " The Prestige "portala za BiH i Srbiju.

Jole Petković je i suosnivač i jedan od urednika nezavisnog lista "Respekt" u Banjaluci, kao i osnivač enigmatskog lista "Orfej", a njegovi enigmatski radovi su objavljivani u najtiražnijim enigmatskim listovima na Balkanu.

Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata, tokom koga je kao novinar radio u listu "Štit" – novini Istočno-bosanskog korpusa Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske ga je na Vidovdan 1993. godine odlikovao "Medaljom heroja Milana Tepića".

Dokumentarni film "Trag", čiji je bio producent i koscenarista, 2004. godine je osvojio "Zlatnog viteza" – najprestižniju rusku nagradu iz oblasti filma čiji su pokrovitelji patrijarh moskovski i cijele Rusije, predsjednik Ruske Federacije i Parlament Rusije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име