„Preduzetnik“ proslavio krsnu slavu – Na području Bijeljine registrovano oko 2.200 preduzetnika, od toga 808 žena (foto)

Datum:

Share post:

Gradsko zanatsko-preduzetničko udruženje „Preduzetnik“ iz Bijeljine danas je lomljenjem slavskog kolača proslavilo krsnu slavu Spasovdan uz brojne prijatelje i saradnike. Kako ističu, ovo je vrijeme da se sumira urađeno iz prethodnog perioda.

Izvršni direktor gradskog zanatsko-preduzetničkog udruženja „Preduzetnik“ Mile Stević kaže da je 2022. godina bila teška, ali ne samo za bijeljinske preduzetnike, nego preduzetništvo u cjelini.

„Naši problemi su brojni, oni su i opštepoznati, ali se i vrlo teško, sporo, rijetko, usporenom dinamikom rješavaju, ali je dobro da se nešto dešava i da se problemi ipak rješavaju. Mi se nadamo da će u budućnosti to biti malo intenzivnije, ali je vrijeme najbolji sudija i ostaje da vidimo šta će vrijeme pokazati. Sa druge strane, bijeljinsko preduzetništvo se pokazalo kao snažno, izdrživo, otporno na probleme, na sve krize koje su nas zadesile i sve nedaće i otežane okolnosti“, rekao je Stević

On dodaje da su rezultati ipak vrijedni pažnje, s obzirom da je u prošloj godini bilo 114 zanatsko-preduzetničkih radnji nego u pretprošloj 2021. godini, a na kraju 2022. godine bilo je 2.183 aktivna preduzetnika u Bijeljini.

„Ja se nadam da smo do sada premašili 2.200 aktivnih preduzetnika. Moram da naglasim da je od ovog broja aktivnih preduzetnika, 808 žena preduzetnika, što je podatak vrijedan pažnje. To je 37% od ukupnog broja aktivnih preduzetnika. To je rezultat podrške i lokalne zajednice, ali i viših organa vlasti. U toku je i Javni poziv Razvojne agencije Grada Bijeljina koji je vezan za dodjelu bespovratnih podsticajnih sredstava u ženskom preduzetništvu“, istakao je Stević.

Još jedna bitna činjenica je da su, kako Stević kaže, pri kraju kada je u pitanju povećanje stope za ulazak u sistem PDV kod samostalnih preduzetnika, odnosno malih preduzetnika.

„U završnoj smo fazi rješavanja našeg višegodišnjeg zahtjeva – zahtjev za podizanje donjeg praga za ulazak u PDV sa 50.000 KM. To je postao balast i jasno je da je taj iznos odavno prevaziđen i teren to. Pored toga, natjerao je mnoge preduzetnike da registruju po dvije radnje kako bi izbjegli da uđu u PDV. Nisam siguran kada će biti završeno i koji će iznos biti određen, ali postoji velika mogućnost da iznos bude malo veći od onog što smo tražili, odnosno veći od 100.000 KM“, najavio je Stević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...