U okviru privredne misije u Leskovcu i Lebanu predstavnici Područne privredne komore Bijeljina zajedno sa predstavnicima Grada Bijeljina održali su sastanak sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

Tom prilikom gradonačelnik Leskovca dr. sci. med. Goran Cvetanović organizovao je u svom kabinetu prijem, a nakon toga održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili gradonačelnik Cvetanović i Radoslav Ostojić, savjetnik Gradonačelnika Bijeljine.

Na sastanku su razgovarali o proširenju saradnje i bratskih veza, sa usmerenjem ka dolasku Bijeljinskih privrednika u grad na Veternici.

„Saradnja između Leskovca i Bijeljine ima veliki značaj za naše lokalne zajednice, i za šire regione u kojima se nalazimo. Kroz razmenu iskustava, ideja i resursa, možemo naučiti jedni od drugih i na taj način ostvariti zajednički napredak. Osim toga, zajedničkim naporima možemo doprineti boljem životu naših građana, stvarajući uslove za ekonomski razvoj, unapređenje kulturoloških segmenata, kao i ostalih oblasti važnih za vaše, ali i naše sugrađane. U današnjem svetu, gde su globalni izazovi sve više zastupljeni i prisutniji, lokalna saradnja poput naše postaje sve važnija. Kroz međusobno povezivanje i podršku, možemo efikasnije rešavati eventualne probleme i ostvarivati ciljeve koji su od zajedničkog interesa“, rekao je na konferenciji gradonačelnik Cvetanović.

Grad Bijeljina i Leskovac potpisali su povelju o bratimljenju 2018. godine, a u okviru privredne misije Privredne komore, Regionalna privredna komora Leskovac i Područna privredna komora Bijeljina produbili su saradnju između dva grada i regije, predstavljajući dugoročni angažman u jačanju ekonomske saradnje, razmeni znanja i resursa, kao i u realizaciji konkretnih projekata koji doprinose ekonomskom razvoju oba regiona.

Ova saradnja omogućava izgradnju stabilnih odnosa i unapređenje poslovnog okruženja za privrednike iz Leskovca i Bijeljine.

Radoslav Ostojić, savetnik Gradonačelnika Bijeljine, prenosi pozdrave Gradonačelnika Petrovića i zahvaljuje se na gostoprimstvu:

„Leskovac i Bijeljina su od 2018. godine u bratskim odnosima, održavamo ih i proširujemo, iz tog razloga smo i danas u Leskovcu kako bismo putem saradnje naših privrednih komora proširili bratsku saradnju. Saradnja u oblasti privrede, razmena iskustava, međunarodna saradnja, priprema razvojnih projekata. Grad Bijeljina stoji na raspolaganju svom bratskom gradu Leskovcu za sve buduće aktivnosti“, rekao je Ostojić.

Goran Jović, predsednik Regionalne privredne komore, je rekao da će se saradnja odvijati u razmeni iskustava oko brendiranja proizvoda, kao i da će naši poljoprivredni proizvođači i prehrambene industrije učestvovati na sajmu Interagro-2024 u Bijeljini.

Sporazum o saradnji Regionalne privredne komore Leskovac i Područne privredne komore Bijeljina potpisan je 2023. godine.

Ovaj sporazum pokazuje konkretne rezultate i prednosti za privredu dvije regije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име