Predstavnici KITE BH danas su u banjalučkom kampusu, ispred Poljoprivrednog fakulteta, prisustvovali podjeli prvog kontingenta poljoprivrednih mašina, opreme i alata koji su nabavljeni u okviru projekta finansijske podrške mađarske Vlade poljoprivrednicima u Republici Srpskoj u iznosu od devet miliona evra.

Podjelu mašina za oko 20 poljoprivrednika organizovala je Fondacija za održivi razvoj „Progresus“, iz koje su najavili da se u narednim sedmicama očekuje isporuka još oko 100 mašina u cijeloj Srpskoj i Brčko distriktu.

Mašine su nabavljene u okviru prvog javnog poziva raspisanog u septembru prošle godine, poslije čega su 653 poljoprivrednika potpisala ugovore.

„Mađarska Vlada pokreće novu etapu programa od 1. avgusta i pružićemo podršku od 70 odsto po jednom projektu“, istakao je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Stigao prvi kontigent poljoprivrednih mašina iz Mađarske u Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ovo potvrđuje partnerstvo Mađarske i Republike Srpske, te da je projekat uspio animirati mnogo poljoprivrednika.

„Ovo je uspjeh u teškoj godini za poljoprivredu. Jedan od poljoprivrednika reče da će valjda biti drugi krug. Vjerovatno je bio skeptičan da neće proći u prvom. To je naš mentalitet“, našalio se Dodik citirajući izjave semberskih poljoprivrednika iz video materijala prikazanog na ovoj svečasnosti.

Podjeli su prisustvovali i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, te predstavnici privrede i akademske zajednice.

Ovom prilikom predstavnici KITE BH razgovarali su sa svojim poslovnim partnerima, saradnicima i zadovoljnim kupcima, koji su nam u proteklom periodu ukazali povjerenje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име