PREDSTAVLjEN PROJEKAT PROMOCIJE POLjOPRIVREDNIH POTENCIJALA OPŠTINE

Datum:

Share post:

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u saradnji sa opštinskom upravom Lopare, okupio je u Centru za kulturu poljoprivredne proizvođače, turističke radnike i učenike.

Koordinator projekta Tanja Marković je rekla da je danas prezentovan prvi dio projekta Promocija poljoprivrenih potencijala opštine Lopare, a predstavilo se i pet žena, koje su ostvarile značajne rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i sa svojim proizvodima postale prepoznatljive u regionu.

Lazar Đurić, direktor Turistička organizacije opštine Lopare je istakao veliki značaj projekta za lokalnu zajednicu.

„Nadam se da će navedeni projekat dati doprinos mladim poljoprivrednicima i turističkom potencijalu opštine Lopare“, rekao je Đurić.

Stručni saradnik za poljoprivredu opštine Lopare, Radislav Davidović je rekao da je na prezentaciji građanima predstavljeno šta lokalna zajednica posjeduje i čime raspolaže u poljoprivredi i koji su njeni potencijali.

„Govorili smo o poljoprivrednim površinama, o ulaganjima i šta radimo u ratarskoj, voćarskoj, plsteničkoj i proizvodnji na otvorenom“, naveo je Davidović.

Aktivnost je podržana u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diverzifikacije u ruralnim područjima Jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“ koji sprovodi „SWG“ u partnerstvu sa „GIZ“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GOLIĆ: Glavni odbor PDP donio Odluku o izlasku na Lokalne izbore, Vuković predsjednik Izbornog štaba

Glavni odbor PDP donio Odluku o izlasku na Lokalne izbore, Nenad Vuković predsjednik Izbornog štaba -Glavni odbor PDP je...

SPS: Spremni smo za izbore, očekujemo dogovor unutar Republike Srpske (foto)

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak rukovodstva Socijalističke partije Srpske sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora...

PETROVIĆ: Počela asfaltiranja puteva i dionica predviđena budžetom iz 2023. godine

U Semberiji je počelo asvaltiranje puteva i određenih dionica predviđenih budžeto iz 2023 i 2024. godine. -I konačno poslije...

Piksi objavio širi spisak za EURO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak pred EURO. Na njemu se nalaze 35 imena, od...