Predsjedništvo US podržalo Stevandića za predsjednika NS RS

Datum:

Share post:

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske podržalo je na današnjoj sjednici u Banjaluci koalicioni dogovor da Nenad Stevandić bude novi predsjednik Parlamenta Srpske. Ovoj stranci pripada i jedno ministarsko mjesto ali nisu htjeli da otkrivaju ko će sjesti u fotelju u Vladi Srpske niti o kojem se ministarstvu radi.

Zainteresovani su u Ujedinjenoj Srpskoj i za široku vladajuću koaliciju ali o tome će, kažu, tek biti riječi na narednim sastancima.

“Predsjedništvo se saglasilo sa prijedlogom da ja budem kandidat za predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske. Takođe predsejdništvo je odlučilo Kostadin Vasić bude šef kluba poslanika, Mirela Kajkut Zeljković zamjenik šefa kluba dok će Milan Trninić biti predsjednik jednog od odbora, koji budemo usaglasili u skladu sa njegovim stručnim kvalifikacijama“, kazao je on.

Stevandić je rekao da su donijeli odluku da podržavaju četiri liste za Dom naroda Parlamenta BiH, koje će predložiti SNSD.

Cilj je, kažu, da obezbjede četiri delegata u Domu naroda iz SNSD-a.

„Takođe smo otvorili pitanje da nakon nastavka pregovora sa koalicionim partnerima jedan od kriterijuma za formiranje vlasti bude da se vlast formira proporcionalno osvojenim glasovima i mandatima“, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AD ’’GRAD’’ BIJELJINA: Dr Saša Lalić predsjednik Organizacionog odbora ’’Interagro 2024’’ – “ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ (foto)

“ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ U sali za sastanke AD“GRAD“ , održana je prva sjednica sa konstitutivnim...

“Z Marketi” otvorili vrata svog najnovijeg objekta u Račanskoj ulici u Bijeljini (foto,video)

“Z Marketi” vodeći lanac supermarketa poznat po svojoj širokoj ponudi kvalitetnih proizvoda, danas je otvorio vrata svog najnovijeg...

Đurđević, predsjednik SG Bijeljina, otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ (foto)

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević svečano je otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika ''Sveti Luka'' iz...

DODIK: Igranka muslimana obiće se o glavu BiH (foto)

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se...