PRAVNI FAKULTET UIS: Onlajn obuka ''TRGOVINA LJUDIMA'' putem platforme Savjeta Evrope – HELP

Datum:

Share post:

Savjet Evope sprovodi projekat „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini“ kao dio zajedničke inicijative i saradnje Evropske unije i Savjeta Evrope pod nazivom „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku – Faza II”, koja se sprovodi s ciljem pomoći korisnicima u jugoistočnoj Evropi i usklađivanja sa standardima Savjeta Evrope i pravnim tekovinama Evropske unije. Projektom se nastoji pomoći nadležnim ustanovama, stručnjacima i organizacijama civilnog društva u praćenju i primjeni preporuka Grupe stručnjaka Savjeta Evrope za suzbijanje trgovine ljudima (GRETA). Poseban dio projekta je modul „Trgovina ljudima“ koji se sprovodi putem onlajn platforme Savjeta Evrope za obuku pravnih stručnjaka – HELP (Human Rights Education for Legal Proffesionals).

U onlajn obuci „Trgovina ljudima“ učestvovaće studenti prvog i drugog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, iz sjedišta na Palama i odjeljenja u Bijeljini. Po uspješnom završetku obuke učesnici će dobiti sertifikate Savjeta Evrope, a stečeno znanje o primjeni Konvencije Savjeta Evrope o akciji protiv trgovine ljudima i modul „Trgovina ljudima” koristiće im kako prilikom traženja zaposlenja, tako i u pravnoj praksi.

 
Pravni fakultet ovom obukom nastavlja da svojim studentima pruža prilike za stručno usavršavanje tokom studija. Stručna praksa u RUGIPP-u, sudovima, advokatskim kancelarijama, privrednim društvima, studijska putovanja, razmjena studenata u okviru Erazmus projekta, pravne klinike, obuke, učešća na studentskim konferencijama i takmičenjima, samo su neke od više desetina studentskih aktivnosti koje su preduzete na našem fakultetu u posljednjih godinu-dvije i koje nas čine jedinstvenim u regionu.

„Kolege studenti, hvala vam što učestvujete u svim tim aktivnostima i što svojim trudom i znanjem svjedočite da je diploma našeg fakulteta među najcjenjenijim na tržištu rada!

Zaposlenje i poslovna budućnost pronalaze se tokom studiranja, jer posao treba da traži Vas, a ne Vi njega!“, stoji u saopštenju Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...