Poznata imena v. d. Predsjedništva SDS RS – među njima i Gradonačelnik Bijeljine (foto)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je juče (subota, 11. novembar 2022.) održana sjednica Glavnog odbora SDS RS.

v.d. predsjednika Milan Miličević, na pitanje da li pretenduje da bude novi predsjednik SDS-a, odgovara kako o tome u ovom trenutku uopšte ne razmišlja i da mu je cilj da na sljedećoj sjednici Glavnog odbora SDS-a predloži vršioce dužnosti Predsjednišvta stranke te da će ta ekipa voditi stranku do završetka unutarstranačkih izbora.

„Jedan čovjek nikada nije mogao, niti može napraviti uspjeh. Ukoliko ne postoji ozbiljna organizacija, infrastruktura stranke, timski rad – tu nema uspjeha i rezultata.  Moja prva obaveza je da Glavnom odboru, na sjednici koja će biti vrlo brzo održana, predložim tim koji može da se zove v.d. Predsjedništva SDS, jer je to statutarno pravo predsjednika stranke, a koji će činiti tim koji će voditi stranku do okončanja unutarstranačkih izbora gdje će biti birani svi, od mjesnih odbora pa do predsjednika SDS“, rekao je Miličević.

On navodi da su promjene itekako potrebne, s obzirom na rezultate kojima nisu zadovoljni, a pored toga, stranka ne želi da SDS ima bilo kakav vakuum.

POBJEDNIK SVE UZIMA Miličević favorit za novog predsjednika SDS i delegata u Domu naroda BiH

Što se tiče izbora članova v. d. Predsjedništva SDS, čije je formiranje dogovoreno na sjednici Glavnog odbora, Srpskainfo nezvanično saznaje da bi u tom privremenom tijelu, koje će raditi do izbora novih izabranih članova Predsjedništva SDS, trebalo da budu Milan Miličević iz Teslića, Đorđe Milićević iz Šamca, Vukota Govedarica iz Gacka, Zoran Vidić iz Broda, Ljubiša Petrović iz Bijeljine, Darko Babalj iz Istočnog Sarajeva i Rado Savić ili  kako nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini najvjerovatnije Želimir Nešković iz Lopara.

„U utorak (15. novembar 2022.) je konstitutivna sjednica Narodna skupštine, već su pred nama zadaci oko formiranja poslaničkog kluba, oko Vijeća naroda, Doma naroda, oko svega što je kalendar koji ne trpi bilo kakvo stajanje i mi ne želimo da izgubimo korak u toj priči“, rekao je Miličević.

On je zaključio da je politika SDS potpuno jasna i definisana programom Srpske demokratske stranke, te da nemaju namjeru, na bilo koji način, biti saradnik „režima“, protiv kojeg su se borili. Miličević kaže da će pokušati da modernizuju način rada stranke, jer način na koji su do sada radili, očito nije bio efikasan, jer su izbore izgubili.

Miličeviću je čestitao i Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je na svom FB nalogu napisao: ’’Prijatelju, saborcu, kolegi, poštenom i dobrom čovjeku, doktoru Milanu Miličeviću, od srca čestitam, napravljen je pravi izbor! Idemo dalje zajedno u rješavanje problema, suočavanje sa izazovima i ako Bog i narod daju do konačne pobjede nakaradnog režima“ uz poruku – Živjela Srpska demokratska stranka, živio NAROD Republike Srpske!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...