Društvo Crvenog krsta Bosne i Hercegovine aktiviralo je humanitarni broj 17023 – čijim pozovom građani mogu donirati dvije konvertibilne marke za stanovništvo Maroka.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine suosjeća se sa građanima Maroka i Marokanskim Crvenim polumjesecom nakon razornog zemljotresa navode iz DCK BiH.

Navode i da je dostupan račun DCK BiH na koji fizička lica, pravni subjekti i svi ostali mogu uplatiti novčane donacije.

DCK BiH će djelovati na osnovu potreba Marokanskog Crvenog polumjeseca i u skladu sa smjernicama IFRC-a (Međunarodna federacija društava Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca). Društvo Crvenog krsta/križa BiH poziva sve građane na solidarnost sa građanima Maroka, kojima je trenutno naša pomoć najpotrebnija – navodi se u saopštenju.

Najmanje 1.037 ljudi je poginulo, a 721 osoba je povrijeđena u snažnom zemljotresu koji je pogodio Maroko, saopštilo je u subotu Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Smrtni slučajevi u zemljotresu magnitude sedam stepeni zabilježeni su u više regiona, uključujući provincije Al Hauz i Marakeš, kao i gradove Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant.

Ovo je najsnažniji zemljotres koji je pogodio ovu sjevernoafričku zemlju u posljednjih sto godina, saopštio je Nacionalni institut za geofiziku Maroka.

Dešavanja u bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име