Vučić najavio smanjenje cijena namirnica i 20.000 dinara pomoći za penzionere

Datum:

Share post:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je smanjenje cena namirnica u radnjama kao i podelu pomoći penzionerima od 20.000 dinara.

Kako je predsednik rekao na sastanku u Vladi Srbije sa predstavnicima maloprodajnih lanaca dogovoreno je da cene određenih namirnica budu smanjene.

Proizvodi za koje će važiti smanjene cene biće posebno označeni natpisom „Bolja cena“.

– U svim lancima ćete videti proizvode označene sa „Bolja cena“ čije će cene biti snižene. Redovna cena parizera je 399 a biće 259 dinara, jogurt 164 dinara a biće 134. Ovo je naš način da pokažemo koliko brinemo za ljude – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio i dobre vesti za penzionere.

– Povećavamo penzije od 1. oktobra 5,5 odsto, ali doneli smo odluku da između 25. novembra i 5. decembra isplatimo po 20.000 svakom penzioneru – najavio je Vučić, dodavši da je to ogroman novac, ali ga država ima.

Predsednik je najavio i povećanje minimalne cene rada kao i nove investicije.

– Prava dobra vest za građane je da imamo neuporedivo bolje stanje u budžetu nego što smo planirali. U prvom delu 3. kvartalaverujemo da ćemo uspeti do stope rasta BDP-a veće od 2,5 odsto, uprkos lošijem poočetku godine, što će nam smanjiti stopu javnog duga na kraju godine i da u tome budemo ispred mnogih zemalja. Minimalna zarada biće 402 evra što je najviše u istoriji, stopa nezaposlenosti je 9,2 najniža u istoriji. Bićemo ubedljivo najjači po nivou investicija u regionu Zapadnog Balkana – najavio je Vučić.

Desavanja u Bijeljini
Izvor: politika.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...