Na šamačkom području sve više je starih lica koja su zainteresovana za usluge Centra za njegu i pomoć u kući, koji svoje usluge pruža u sklopu opštinske organizacije Crvenog krsta, izjavila je voditelj centra Dragana Sofrenović.

Sofrenovićeva je navela da ove usluge mjesečno koristi 75 lica, a od početka ove godine javilo se novih 30 lica kojima su neophodne medicinske usluge, individualna njega, pomoć u kući i društvena pomoć.

Ona je podsjetila da Centar za njegu i pomoć u kući postoji od 2018. godine u okviru projekta „Zdravlje i starenje“, te da je do sada usluge koristilo oko 250 lica sa ovog područja.

Sofrenovićeva je dodala da je ovo drugi ciklus koji je produžen na četiri godine.

„Projekat finansiraju švajcarski Crveni krst i Opština Šamac, a korisnici participiraju minimalnim cijenama“, rekla je Sofrenovićeva.

Ona je navela da obilaze sve klijente koji se nalaze na cijelom području opštine Šamac, te da koriste tri automobila i tri električna bicikla, te svoje automobile po potrebi.

„Dva automobila i tri električna bicikla dobili smo od švajcarskog Crvenog krsta. Usluge se pružaju od strane pet zaposlenih radnika opštinske organizacije Crvenog krsta, a kada je vrijeme godišnjih odmora ili je neko od zaposlenih na bolovanju, angažujemo još jednu osobu, kako bi svi korisnici bili usluženi“, rekla je Sofrenovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име