Učenici drugog razreda JZU Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina zajedno sa profesorima posjetili su dana 30.05. od 10:00 časova Dom zdravlja Bijeljina u sklopu “Projektne aktivnosti u školi”.

Učenici su zajedno sa profesorima i glavnom sestrom Doma zdravlja Bijeljina Tatjanom Perić, obišli zdravstvene službe ustanove. Glavna sestra Tatjana Perić, prije obilaska službi obratila i zahvalila se učenicima što su došli u Dom zdravlja Bijeljina, da u praksi sami vide koji će u budućnosti posao da obavljaju, kakav je posao medicinske sestre, kao koliko je bitna komunikacija između pacijenata i medicinskih sestara.

Službe koje su učenici obišli jeste Služba hitne medicinske pomoći, Službu porodične medicine, Centar za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici, kao i Službu radiološke i ultrazvučne dijagnostike.

Načelnici i glavne sestre posjećenih službi objasnili su učenicima način rada samih službi, djelatnost same službe, opremu koju zaposleni koriste svakodnevno tokom rada, način prijema i zazazivanja pregleda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име