Policijska stanica Pelagićevo održala predavanja za osnovce

Datum:

Share post:

Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo realizovali su predavanja za učenike Osnovne škole ,,Vaso Pelagić“ u Pelagićevu u okviru kampanje „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“.

Navedenu kampanju sprodvodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 05. do 30. decembra sa ciljem preventivnog djelovanja na sprečavanju nastanka posljedica usljed nestručne upotrebe pirotehnikih sredstava i posljedica nezakonitog posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja.

Učenici su upoznati da nelegalno posjedovanje i upotreba vatrenog oružja ugrožava bezbjednost građana i imovine i da pirotehnika može da prouzrokuje ozbiljne tjelesne povrede i uznemiri javnost u slučaju korištenja na javnim mjestima i mjestima okupljanja većeg broja građana.

S obzirom na predstojeće novogodišnje i božićne praznike Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da se uzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na način koji ugrožava i uznemirava građane i da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...