FPE BIJELJINA: ODRŽANA KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PROF. DR DRAGUTINA MIROVIĆA

Datum:

Share post:

29.12.2022. godine u velikom amfiteatru Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina održana je komemoracija povodom smrti prof. dr Dragutina Mirovića, dugogodišnjeg profesora Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji je preminuo 28.12.2022. godine nakon duge i teške bolesti.

Komemorativni skup je počeo minutom ćutanja. Prisutnima se najprije, u ime Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina obratio prof. dr Srđan Lalić koji se dirljivim govorom oprostio od profesora i svog dragog prijatelja.

Dirljive riječi kroz suze svom velikom prijatelju i kolegi sa kojim se oprašta sa bolom i tugom uputio je i prof. dr Srđan Damjanović.

Prisutnima se obratila i prof. dr Jelena Damjanović koja je bila asistent i najbliži saradnik profesora Mirovića.

TESTNA REKLAMA

U ime studenata na komemoraciji je govorila Anja Rajak, opraštajući se sa „omiljenim profesorom“, prisjećajući se šala ali i upečatljivih poruka koje će njegovi studenti pamtiti cio život.

Oproštajnu pjesmu profesoru pročitala je Nela Brkić.

Mnogobrojni prijatelji, saradnici, kolege, poznanici koji su došli da izraze saučešće porodici i kolegama profesora Mirovića, svoje utiske, sjećanja, lijepe riječi, drage uspomene, upisali su u knjigu žalosti.

Sahrana povodom smrti prof. dr Dragutina Mirovića biće održana danas, 29.12.2022. godine, u 13 časova, na gradskom groblju u Pučilama.

Profesor Dragutin Mirović rođen je 1947. godine u Han Pijesku.

Diplomirao je 1977. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a doktorirao je 1988. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Izabran je u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Privredno pravo 2006. godine na Fakultetu spoljne trgovine u Bijeljini, Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Glavne oblasti interesovanja i istraživanja su mu bile: Poslovno pravo, Pravo EU, Bankarsko pravo.

Imao je izuzetno značajnu ulogu u osnivanju Više škole za spoljnu trgovinu i njenoj transformaciji u Fakultet spoljne trgovine, kasnije Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina. Obavljao je funkciju direktora Više škole za spoljnu trgovinu, a bio je i prvi dekan Fakulteta spoljne trgovine.

Ostavio je upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri. Veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim, master i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu.

Ali ono što prevazilazi sve granice su njegova posebnost i vrline. NJegova harizma kojom je plijenio, mudrost, iskustvo i znanje koje je nesebično dijelio nedostajaće prije svega njegovoj porodici, ali i kolegama, prijateljima i studentima koji će ga pamtiti po njegovoj posebnosti i ljudskim osobinama koje se rijetko sreću.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...

Zvezda i Vojvodina odali počast Mihajloviću, dresovi na poklom sinovima

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Vojvodina odali su počast Siniši Mihajloviću uoči današnjeg meča dva tima na startu...