Pokret za Bijeljinu danas je proslavio svoju krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, šestu godinu za redom.

Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu istakao je da je obilježavanju krsne slave prisustvovalo oko 500 zvanica.

„Veoma smo zadovoljni i zahvalni svim ljudima koji su došli ovdje danas da iskažu poštovanje Pokretu za Bijeljinu i ova energija koja se vidi ovdje u sali danas govori da će Pokret za Bijeljinu zajedno sa svojim koalicijalnim partnerima u Bijeljini ostvariti dobre rezultate“, rekao je Mitrović, te dodao da će biti značajan faktor na političkoj sceni Bijeljine.

Kako kaže, od sutra počinju realizaciju planova kako bi na izbore izašli složno, zajedno i da ostvare dobre rezultate.

„Pokret za Bijeljnu za ovih šest godina od osnivanja pokazao je da je ozbiljan politički faktor, da smo ozbiljna politička organizacija, svakodnevno smo na terenu, svakodnevno imamo kontakt sa građanima, stalno građanima pokazujemo naš plan i program kroz naše aktivnosti. Današnji odziv govori da smo mi na dobrom putu i ja sam siguran da će naša saradnja sa građanima i sa koalicionim partnerimau narednom periodu donijeti dobre rezultate“, kaže Mitrović.

Kada je riječ o planovima, Mitrović je istakao da su planovi da pokrenu svu stranačku infrastrukturu, da posjete sve građane Bijeljine i Semberije, da razgovaraju sa građanima i prezentuju koalicioni izborni program. Očekuju da će na predstojećim lokalnim izborima osvojiti tri mandata.

Predsjednik Foruma žena i član Predsjedništva SPS-a, Jelena Rodić, istakla je da su na današnje obilježavanje krsne slave došli iz Gradine gdje su bili na obilježavanju 79. godišnjice proboja Jasinovačkih logoraša. Poruka koju su donijeli iz Gradine jeste da treba da se okupljamo, slavimo slave i čuvamo Republiku Srpsku i institucije Republike Srpske.

„Danas nije dan za politiku, ali je neminovno da je politika spojila SPS i Pokret za Bijeljinu. Mi svojim dolaskom na ova dešavanja želimo da kažemo da mi nismo samo politički partneri, da ovo nije neki potpisani koalicioni sporazum, nego da smo mi iskreni prijatelji i da ljude, današnje domaćine iz Pokreta za Bijeljinu smatramo istinskim prijateljima i partnerima za budućnost, a sve u svrhu unapređenja grada Bijeljina i Republike Srpske“, kaže Rodić.

Kako kaže Rodić, SPS na republičkom nivou izlazi na izbore u oko 40 lokalnih zajednica, te očekuju dobre rezultate.

„Nadamo se da ćemo biti neko ko će učestovati u kreiranju daljeg političkog života u Bijeljini i da ćemo imati novog gradonačelnika Bijeljine. Mi ćemo svakako podržati onog gradonačelnika koji bude protokandidat Ljubiši Petroviću“, ističe Rodić.

Tatjana Blagojević, predsjednik Aktiva žena u Pokretu za Bijeljinu, istakla je da se u Pokretu za Bijeljinu okupljaju mladi ljude koji imaju inovativne ideje.

„Svake godine, iz godine u godinu, naše članstvo se povećava što pokazuje i ovaj veličanstveni skup gdje se mi uvijek trudimo da pokažemo ne samo svoju snagu, nego uopšte šta glasači misle o našim idejama i o našem programu. Ono što je jako bitno da istaknemo jeste da smo mi postali parlamentarni i da se naša politička organizacija takođe trudi da na republičkom nivou ostvari značajne rezultate. Što se tiče predstojećih lokalnih izbora, ja na prvom mjestu očekujem od naših glasača i naših simpatizera da nas podrže, a isto tako želim ovom prilikom da se zahvalim našim koalicijnim partnerima, Socijalističkoj partiji Srpske, koji zapravo i sad pokazuju svu svoju snagu i iskrenu volju da na ovim lokalnim izborima daju nam snagu i daju vjetar u leđa da budemo na nivou tri mandata, a naše očekivanja su još veća“, kaže Blagojević.

Kum slave i ove godine bio je bivši predsjednik Gradskog odbora SNSD i funkcioner SNSD Bijeljina, Miroslav Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име