POKRET ZA BIJELJINU: Podrška zakupcima na Agrotržnom centru

Datum:

Share post:

Nakon što Koalicija Pokret za Bijeljinu, Narodni demokratski pokret i Prva Srpska demokratska stranka postane faktor odlučivanja u Skupštini Grada, odmah nakon izbora će pokrenuti niz aktivnosti za pomoć zakupcima tezgi na Agrotržnom centru drugim preduzetnicima na području Grada čije poslovanje ugrožava pandemija virusa korona.
 

Insistiraće i  da se dio sredstava iz budžeta Grada za 2021. godinu usmjeri za ove namjene, istakli su lideri Koalicije prilikom razgovora sa zaposlenima na "buvljaku".
Pogoršana epidemiološka situacija na području grada, ali i nedolazak radnika iz dijaspore vidljivo su uticali na pad prometa na Agrotržnom centruzbog čega je dio zakupaca najavio zatvaranje radnji.

"Mi iz Koalicije se zalažemo da se za ovih 180 zakupaca ili zajedno sa radnicima oko 250 porodica koje žive od ovog posla obezbijede podsticaji iz sredstava Odjeljenja za privredu, Agencije za mala i srednja preduzeća i drugih lokalnih izvora i da se to unese kao stavka u budžet grada za narednu godinu", istakao je predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović.

Mitrović je podsjetio i da su Grad Bijeljina i AD ,,Grad'' koji posluje Agrotržnim centrom iz svojih budžetaveć  obezbijedili interventna sredstva za sufinansiranje 50 odsto mjesečnih troškova zakupa za ukupno četiri mjeseca ove godine, ali da se to pokazuje kao nedovoljno. 

TESTNA REKLAMA

"Mi iz Koalicije smo zajedno sa zakupcima tražili i dobili pomoć od AD ,,Grad'' i administracije Grada Bijeljine. Ali sada se predviđa da oko Nove godine nastupi treći udarni talas virusa korona, a februar i mart su inače relativno loši za poslovanje. Zato preuzimamo obavezu da kao Koalicija zatražimo od ministra za preduzetništvo, koji je iz reda NDP, Vjekoslava Petričevića da obezbijedi interventna sredstva za još bar četiri mjeseca sufinansiranja zakupa", obećao je Milan Ljubojević, predsjednik Gradskog odbora NDP Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...