​Početak realizacije projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske 2023. godine“

Datum:

Share post:

Ovogodišnja realizacija projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2023. godine“ počela je dolaskom prve smjene djece na ljetovanje u Bečiće.

Prva smjena, koja je u Bečiće doputovala juče u večernjim časovima specifična je po tome što obuhvata predškolce uzrasta 6 godina iz predškolskih ustanova Republike Srpske. Djecu i prateće osoblje iz Prijedora, Banjaluke, Bijeljine, Istočne Ilidže, Gacka i Trebinja u odmaralištu je dočekao direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović sa saradnicima.

Direktor je naglasio da je ponosan što je institucija kojom rukovodim u mogućnosti da za naše mališane organizuje jedan ovakav projekat, te da mnogi od ovih mališana prvi put imaju priliku upravo kroz ovaj projekat da odu na more.

Cilj projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji već 20 godina realizuje Javni Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Jović je ovom prilikom predškolcima poželio prijatan boravak na moru, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Ističe da ovaj Projekat ima nezamjenjivu ulogu u odrastanju i razvoju svakog djeteta i da je zbog toga jedan od najznačajnijih koje imamo kao Republika Srpska.

Djeca u odmaralištu „Užice“ u Bečićima imaju sve potrebno za prijatan i ugodan boravak.

Sama ideja projekta gdje djeca kolektivno provode vrijeme na moru u društvu svojih vršnjaka i pod budnim okom vaspitača, sportskih animatora, pedagoga, psihologa i drugog stručnog osoblja nešto je što je potrebno i korisno za djecu Republike Srpske.

U pitanju su kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u Projektu od samog početka, prije svega djeca iz socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i dr.

Tradicionalno, svečano otvaranje Projekta za ovu godinu obilježeno je danas podizanjem zastave JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, a potom odlaskom mališana na plažu.

Ove godine je planirano da se projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2023.godine“ realizuje u 13 smjena, u periodu od 1. juna do 24. septembra.

Projekat se realizuje od 2002. godine i za prethodnih 20 godina obuhvatio je preko 36 000 lica – djece i pratećeg stručnog osoblja iz svih opština Srpske.

Projekat se realizuje na osnovu člana 34. Zakona o dječjoj zaštiti, putem prava „zadovoljavanje razvojnih potreba djece“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik Srpske o rezoluciji o Srebrenici

"To nema nikakvog smisla" Predsjednik Srpske o rezoluciji o Srebrenici Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, istakao je da Bošnjaci...

SELAK: Cinizam UN – od Podrinja, Srebrenice do Gaze

Selak: Cinizam UN - od Podrinja, Srebrenice do Gaze Najavljena Rezolucija o Srebrenici još jedan je u nizu pritisaka...

Prije četiri godine preminuo čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić

Prije četiri godine, srpsku javnost pogodila je vijest da je preminuo čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, od posljedica...

U Srpskoj rođeno 16 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, 10 dječaka i šest djevojčica,...