Piksi nakon poraza: Hoću da znam zašto nismo trčali?

Datum:

Share post:

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izneo je utiske posle meča sa Brazilom.

Srbija je poražena od Brazila 2:0 na startu Svetskog prvenstva u Kataru. 

 – Zaslužena pobeda Brazila. Pogotovo u drugom delu utakmice, gde su dominirali. Razlog tome je nešto je bilo iznenađujuće je jer smo pali fizički, nisam mogao ekipu da prepoznam u tom segmentu. Zašto tako? Ne znam. Umor verovatno. Isuviše je to veliki gubitak za nas i benefit za ekipu Brazila koja ima izvanredne igrače i koja će vas uvek kazniti. To je to u principu. Prvo poluvreme je bilo solidno sa naše strane jer smo pokušavali da pariramo Brazilu, mislio sam da će u drugom biti isto tako i da ćemo im možda dati gol. Ali nismo uspeli i to me je šokiralo, kaže Piksi.

U kojoj meri je uticalo to što bitni igrači nisu igrali, tačnije što neki nisu bili 100% spremni. 

– To nam je poremetilo itekako. Mi smo ekipa koja ako nema tri udarne igle, čemu može da se nada? Imamo problem sa Mitrovićem, Vlahovićem i Kostićem. To je veliki problem. Povrede su došle kad im nije vreme. Imali smo i sreće malo tu sa te strane, ali učinićemo sve da se odmorimo i ovaj poraz ne mora da znači ništa. Izgubili smo od Brazila, ali može da se igra protiv njih, videli ste u prvom poluvremenu.  

Da li je sve to uticalo na ekipu? 

 – U svakom slučaju da jeste. Nisam nešto impresioniran u prvom, ali su u drugom iskoristili naše mane. Teško je napraviti bilo šta protiv njih. Da nisam poveo trojicu povređenih, bila bi revolucija u Srbiji. Nadam se da će se odmoriti i da će biti spremni. 

Ostaje žal Piksiju što nismo bili u punom sastavu. 

 – Žao mi je samo što nismo bili u ful sastavu i kako znamo da odigramo. To mi je jedino žao, ali imamo vremena da ispravimo par stvari. Nema panike, nema stresa, sve držimo u našim rukama. 

 Posle poraza od Nemačke 1990. godine, ekipa je krenula silovito. Da li je nešto slično, pošto je on bio akter toga? 

 – To je bilo zaista davno, ali dok god postoji šansa i dok je sudbina u našim rukama, verujemo. Imamo dve utakmice i znamo šta treba činiti. Brazil treba da se zaboravi, ali hoću da znam zašto smo fizički pali. Zašto nismo trčali kao u prvom poluvremenu, šta je doprinelo tome. Posle te analize, posle svega što je naš posao, videćemo šta je i da se okrenemo mečevima koje nas čekaju, ako želimo da idemo dalje. Mislimo da možemo. Moramo da pobedimo i moramo da ih zaslužimo. I da molimo Boga da igrači budu bolji i spremniji i da ne osećaju bolove, zaključio je Piksi. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportalblic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...