PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet mjeseci preko 60% i da će se truditi da, u moru opstrukcija, rade za dobrobit građana.

“Kada su u pitanju kapitalna ulaganja, procenat izvršenja je preko 60%. Mi ćemo se svim silama nastaviti truditi u moru ovih opstrukcija, a govorim opstrukcije u ovom sistemu javnih nabavki. Mogli smo danas čuti da mnoge odbornike boli potpisan sporazum sa razvojnim programom Ujedinjenih nacija. Sav svijet sarađuje sa Ujedninjenim nacijama, samo ovoj skupštinskoj većini smeta potpisan sporazum između Grada Bijeljine i UNDP za zamjenu LED rasvjete kojom ćemo imati ekonomičnost, energičnost i ekološki pristup, dakle, dolazimo do višestrukih ušteda. Skupštinskoj većini smeta samo to što će javnu nabavku sprovesti UNDP, a ne Grad Bijeljina. Ako bi Grad Bijeljina sprovodio tu javnu nabavku, pa naravno da bi se uključili, kao i do sada nebrojeno puta, i u ovoj i u prošloj godini da blokiraju žalbama, po pet do šest puta, ne bi li taj postupak trajao po dvije i po godine, kao što je bio slučaj sa izgradnjom vatrogasnog doma. Dvije godine traje samo raspisivanje javnog tendera, odnosno, odabir najboljeg ponuđača. E, oni bi se zbog toga radovali samo da ima neko mogućnost da to opstruiše. UNDP ima svoje učešće u ovoj zamjeni LED rasvjete i, naravno da to partnerski rješavamo, ali skupštinskoj smetaju Ujedinjene nacije. To je zaključak koji se vrlo lako da i tokom ovog skupštinskog zasjedanja razmotriti i vidjeti i osjetiti”, istakao je Petrović.

Gradonačelnik kaže da se zbog skupštinske većine ne vidi nastavak izgradnja vatrogasnog doma, ne vidi se nastavak izgradnje praktičkih radionica za izvođenje praktične u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, ne vidi se, kada je u pitanju Nacrt odluke budžeta za 2023. godinu, izgradnja parka, ne vidi se izgradnja dječijih igrališta.

TESTNA REKLAMA

“Dakle, bez čitanja skupštinskih materijala, donose se sve ovakve neargumentovane, sramote diskusije i onda nije ni čudo što ovako Skupštine izgledaju. Istovremeno, ove druge diskusije imale su za cilj političko licemjersto, kada sa onim pozicija, kao što je recimo sa Odeljenja za stambeno-komunalne poslove, umanjite sredstva koja se odnose na održavanje puteva i onda kažete – ne rade se putevi. E, to vam je političko licemerstvo”, naveo je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...