LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

Datum:

Share post:

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara i nekih drugih šteta kod građevinskih objekata korisnika lovišta, kao i osiguranja odgovornosti za štete pričinjene na motornim vozilima usljed udesa sa divljači, Lovački savez Republike Srpske poziva korisnike lovišta u Republici Srpskoj da Stručnoj službi Saveza dostave podatke o ukupnom broju lovaca prema evidenciji u Matičnoj knjizi korisnika lovišta.

Rok za dostavljanje traženih podataka je 20. decembar 2022. godine, a kako bi gore navedeno osiguranje moglo da se aktivira od 1. januara 2023. godine.

Istovremeno, Savez i resorno Ministarstvo pozivaju korisnike lovišta da putem regionalnih savjeta, do 31. decembra 2022. godine Stručnoj službi Saveza dostave prijedloge i sugestije koje bi se razmatrale kod izrade novog „Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela“, a kako bi se u dijelu podsticaja za unapređivanje i razvoj lovstva uvrstile i druge, stvarne potrebe korisnika lovišta. Sa ciljem definisanja što kvalitetnijih prijedloga, Lovački savez predlaže predsjednicima regionalnih savjeta da u što kraćem roku održe regionalne sjednice.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: deavanjaubijeljini.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS Pretežno vedro i hladno

Ujutru hladno uz umeren, u višim predelima jak mraz. Na istoku oblačno i uglavnom suvo, slab sneg će...

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...