PETROVIĆ OSTOJIĆU: Za „Beogradski sindikat“ ste dali 33.600 KM, a za „Zanu“ 24.000 KM (foto)

Datum:

Share post:

Odbornik SG Bijeljina Mladen Petrović navodi da je u najmanju ruku iznenađen saopštenjem Radoslava Ostojića, savjetnika gradonačelnika Bijeljine, kao nekoga, navodi Petrović, ko se uživio u ulogu PR-a Gradske uprave, te da je neshvatljivo da njegov “odgovor” ne sadrži nijednu činjenicu o organizovanju događaja u oblasti kulture u 2023. godini.

– Gospodine Ostojiću, kada sam postao odbornik, nisam izgubio status građanina! U Bijeljini živim više od 40 godina i zato me zanimalo koliko je koštala organizacija kulturnih događaja, koja komisija ih je birala i po kojim kriterijumima? S obzirom na to da ste navikli da nešto pišete, a ništa ne kažete, morao sam saznati sam – „Beogradski sindikat“ ste platili 33.600 KM, grupu „Zana“ 24.000 KM, grupe „Tropico“ i „Legende“ po 16.000 KM „narodnog novca“, ne računajući bine, rasvjetu, vatromet… Znači, samo dva benda gotovo 60.000 KM! – poručio je odbornik RSS Mladen Petrović savjetniku gradonačelnika Radoslavu Ostojiću.

PETROVIĆ, RSS: Koliko je koštalo organizovanje kulturnih manifestacija u 2023. godini

Petrović je naveo da je u najmanju ruku iznenađen saopštenjem Ostojića, nekoga ko se uživio u ulogu PR-a Gradske uprave, te da je neshvatljivo da njegov “odgovor” ne sadrži nijednu činjenicu o organizovanju događaja u oblasti kulture u 2023. godini.

– Komentarišući na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina Informaciju o stanju u kulturi i aktivnostima na unapređenju rada u oblasti kulture za prošlu godinu, sve što sam u ime građana želio da saznam jeste koliko je koštalo organizovanje manifestacija kao što su „Dani komedije“, „Majske muzičke svečanosti, „Zimski korzo“, koncerti u periodu dočeka Nove godine… Umjesto tačnih iznosa i informacija koje sam očekivao, danas dobijam odgovor gospodina Ostojića, koji se slučajno ili namjerno našao prozvanim – istakao je Petrović.

SAVJETNIK OSTOJIĆ ODGOVORIO MLADENU PETROVIĆU: “Građani imaju pravo na svaku informaciju o radu Gradske uprave, ali ne i odbornici Skupštine grada”

On je naglasio da mu nije jasno zbog čega se Ostojić kao savjetnik gradonačelnika uopšte oglašavao, jer je Savjet za kulturu Skupštine grada Bijeljina zahtijevao dodatne informacije od Odjeljenja za društvene djelatnosti, a ne od njega, čovjeka koji je u Gradsku upravu došao na gotovo, a ne voljom stanovnika Bijeljine i Semberije.

– Ostojić u svom „odgovoru“ navodi više nesuvislih i nepovezanih stvari, te konstatuje da nije primijetio da sam slična pitanja postavljao prije dolaska na dužnost Ljubiše Petrovića. Ja tada nisam ni bio odbornik, pa kako sam se mogao javno i obraćati? Moje jučerašnje pitanje je bilo jednostavno za razumjeti i ja vam ga sada kao građanin Bijeljine ponavljam, ako Vam je tako lakše – Ko, koliko i kako? Koja komisija je odlučivala i po kojim kriterijumima o organizovanju kulturnih događaja i koliko su oni koštali? – poručio je Petrović.

SAVJETNIK PETROVIĆ: Nelegitimna Skupština i odbornici raspravljali o trošenju narodnog novca?!? (foto)

On je zamolio savjetnika gradonačelnika da navede koji su to građani i kada tražili da Grad dovede popularnije i skuplje izvođače u vrijeme novogodišnjih praznika, da navede činjenice i prestane da “mlati paušalnim izjavama”.

– Kada se već upuštate u raspravu, ko Vam je dao ekskluzivitet i koje reference imate da biste iznosili mišljenje u vezi sa kulturnim događajima? Kažete da ste se vodili „razumnom mjerom“ i da niste željeli da trošite novac, ali zar nije bahato ponašanje da u vrijeme kada se Semberija oporavlja od epidemije afričke kuge svinja, trošite 33.600 KM za vašu ili nečiju omiljenu muzičku grupu? – pita Petrović.

On ističe da od savjetnika gradonačelnika Radoslava Ostojića očekuje ozbiljniji pristup ovako važnoj temi, te da se nada da će iz Gradske uprave, koliko sutra ujutro, stići saopštenje sa navedenim svim događajima iz oblasti kulture u 2023. godini i budžetskim sredstvima koja su za njih izdvojena.

– Ukoliko ne dobijemo ove informacije, smatram da su zakonske odredbe koje se tiču transparentnosti i dostupnosti informacija od javnog značaja ozbiljno povrijeđene… i da, prekinuli ste sa transparentnim izvještajima o budžetskim transakcijama na sajtu Grada još 14.12.2023. – zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...

Provozao avion ulicama Bukurešta (foto,video)

Rumun kupio avion za 36.000 evra, evo šta će uraditi s njim "Grdosija" će biti pretvorena u dom novog...