PETROVIĆ: ODLUKE U KORIST NAŠE DJECE I NAŠEG GRADA

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se javnosti obratio putem svog FB naloga a post prenosimo u cijelosti:

ĐAČKE KARTE – Grad će uplaćivati subvencije za đačke karte za sve osnovce koji putuju do škole sa razdaljine koja je veća od 4 kilometra. Direktno na račune roditelja biće svakog mjeseca tokom školske godine uplaćivan iznos od 35 KM za djecu koja putuju do 10 kilometara i 40KM za djecu koja putuju do škole a razdaljina je veća od 10 kilometara.

Grad će uplaćivati kompletan iznos za đačke karte za djecu višečlanih porodica (troje djece i više) ako dvoje djece ili više pohađa osnovnu školu! Grad će u cijelosti finansirati đačke karte za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu samohranih roditelja!

Sve navedeno važi za djecu koja pohađaju Osnovnu školu, ali Grad će u narednom periodu pokrenuti pripremu spiskova i pravljenje evidencije za broj učenika iz srednjih škola koji koriste prevoz kako bi se sagledale mogućnosti za početak sufinansiranja đačkih karata za srednjoškolce počev od sljedeće kalendarske ili školske godine!

VRTIĆI – Grad će postojeću odluku za subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima sa učešćem od 10% od ukupnog iznosa izmijeniti tako da nova odluka donosi povećanje od 20% sa tendencijom daljeg porasta sve do izjednačavanja cijene boravka djece u državnim i privatnim vrtićima.

VTO – Grad je do sada sufinansirao četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje (Fond zdravstvenog osiguranja finansira tri pokušaja, uz koje mi možemo odobriti vanredne troškove, koje ne pokriva Fond – putovanja, lijekovi i sl) za parove u iznosu od 1.500 KM, potpisao sam Odluku za povećanje iznosa na 2.500 KM.

NOVOROĐENA DJECA – Odluka u izradi, otkriću samo da nas i tu očekuju lijepa iznenađenja

O svakoj od ovih odluka ponaosob detaljnije u narednim danima, ovo su novodonijete Odluke koje imaju za cilj da podrže roditeljstvo, pomognu našim građanima i predstavljaju dobro trasiran put ka idealu besplatnog školstva!

Živi i zdravi mi bili i idemo dalje zajedno!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...