Google predstavio konkurenta za ChatGPT

Datum:

Share post:

Google je predstavio novi chatbot pod imenom Bard koji tako postaje konkurent AI sistemu ChatGPT.

Sundar Pichai, izvršni direktor Googlea i matične tvrtke Alphabet, rekao je da je Bard dostupan tek nekim pojedincima koji ga testiraju, a javnosti će biti dostupan u nadolazećim sedmicama. 

„Bard nastoji spojiti znanje s inteligencijom i kreativnošću naših velikih jezičnih modela. Oslanja se na informacije s weba kako bi dao odgovore visoke kvalitete“, rekao je Pichai, prenosi Index.

U dva mjeseca otkako je predstavljen javnosti, ChatGPT je korišten za generiranje eseja, priča i tekstova pjesama te za odgovaranje na neka pitanja koja ste prije mogli pretraživati na Googleu. 

Temeljna tehnologija koja podržava Bard postoji već neko vrijeme, iako nije široko dostupna javnosti. Google je predstavio svoj jezični model prije otprilike dvije godine. 

„Bard se može koristiti za planiranje rođendana, usporedbu dva filma nominirana za Oscara ili dobivanje ideja za ručak na osnovu onoga što imate u frižideru“, stoji u Googleovoj objavi. 

Pichai je takođe rekao da će se alati pokretani umjetnom inteligencijom uskoro početi uvoditi u Googleov glavni alat za pretraživanje.

Ako Google krene više u smjeru uključivanja AI chatbot alata, to bi moglo dovesti do određenih rizika. Budući da su ti alati uvježbani na online podacima, stručnjaci su primjetili da imaju potencijal za širenje dezinformacija. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...