„Ministarstvo prosvjete i kulture hitno je, telefonskim putem obavijestilo direktore pojedinih škola u Semberiji da obezbijede informacije o predračunima za rekonstrukciju objekata“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisji „MAT“ BN TV.

Ti pozivi uslijedili su nakon što je Petrović dan ranije uručio Vladi Republike Srpske ministru prosvjete i kulture mapu grada Bijeljine sa jasno označenim školama i vrtićima u kojima je ove godine izvršena rekonstrukcija ili adaptacija.

LJUBIŠA PETROVIĆ NA PUTU KA BL: Nosi ’’simboličan poklon’’ za ministarku prosvjete i kulture u Vladi Srpske

„Iz Ministarstva su nazvali direktoricu OŠ ‘Ćirilo i Metodije’ u Glavičicama gdje je rečeno ‘direktorice, za dva sata da nam obezbijedite predračun radova za krov školskog objekta. Isto je bilo i sa direktorom OŠ ‘Petar Kočić’ u Balatunu“, rekao je Petrović.

MINISTAR PROSJETE ODGOVORIO LJUBIŠI PETROVIĆU: Tvrdnja da resorno ministarstvo zaobilazi Bijeljinu nije tačna (foto)

Petrović je rekao da nije tačno da on kao gradonačelnik neće da sarađuje sa Ministarstvima.

„Pored svih dopisa koje smo slali Ministarstu prosvjete i kulture 2022/23 i rekli ‘na marku gradskog budžeta, marka iz republičkog budžeta’ bila bi dovoljna da se jednom zauvijek zarši sa krovovima koji prokišnjavaju na školskim objektima, sa memljivim zidovima, sa katastrofalnim stanjem u školskim klupama, to nam je bio cilj“, rekao je Petrović.

Postoje situacije u kojima je postojala volja ministara za saradnju sa vlastima u Bijeljini, ali:

„Postoje ministri koji su dolazili u Bijeljinu kada smo otvoreno sa izazovima i problemima koji su bili aktuelni. to su ministar saobraćaja i veza, ministar poljoporivrede. Kad se ode u Banjaluku stvari se okrenu, i sve što je dogovoreno više ništa ne važi. Ode se u Vladu, a tamo kažu ‘mi to nećemo’. To kaže pšremijer Radovan Višković“, jasan je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име