Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine se javnosti obratio putem svog zvaničnog FB naloga te napisao da se nalazi na putu za Banja Luku gdje  je u toku sjednica Narodne skupštine na kojoj se raspravlja o Prijedlogu budžeta za 2024. godinu najavljujući uručenje „simboličnog poklona“ u vidu mape sa zastavicama ministarki prosvjete i kulture Republike Srpske a status prenosimo u cjelosti:

Na putu smo ka Banjaluci, sjednica Narodne skupštine je u toku i aktuelno se raspravlja o Prijedlogu budžeta za 2024. godinu, te je idealan povod da našoj ministarki prosvjete i kulture Republike Srpske uručimo „simboličan poklon“ u vidu ove mape koju vidite sa zastavicama.

O čemu se zapravo radi?

Ovo je mapa Grada Bijeljina koji je podijeljen na 70 mjesnih zajednica, zastavice su zabodene tamo gdje su sprovedeni radovi ili pokrenute javne nabavke za obnovu, rekonstrukciju ili opremanje škola/vrtića sa tačno navedenim iznosom izdvojenim iz gradskog budžeta.

Kada se sve sabere dolazimo do cifre od 1.373.670,85KM (milion i tristasedamdeset i tri hiljade šesto sedamdeset konvertibilnih maraka) sa napomenom da je ovo iznos ulaganja samo za ovu godinu, ne za prethodne dvije godine mog mandata, za prethodne dvije godine je plus!

Gotovo sve i jedna škola na području grada zahtjeva obnovu/rekonstrukciju/opremanje, djeca nam borave u školama gdje krovovi prokišnjavaju, zidovi su prepuni vlage, inventar je star, neki objekti su toliko devastirani da postoji realna opasnost od obrušavanja zidova i plafona, školski objekti nemaju adekvatno grijanje!

Djeca Bijeljine svakodnevno nižu uspjehe i donose medalje i priznanja kako sa republičkih i državnih takmičenja tako i sa regionalnih, evropskih, svjetskih takmičenja… Republički nivo nije uložio nijednu jedinu marku iako je osnovnoškolsko obrazovanje njihova nadleženost! Ovaj poklon ide na dar našoj ministarki i na čast, sa željom da u predstojećoj 2024. godini bar jednu zastavicu zabode, bar za jednu mjesnu zajednicu, odnosno školu i time bar malo ublaži bruku i sramotu Ministarstva prosvjete i kulture i Vlade Srpske!

Znate uvažena gospodo ministri, djeca Bijeljine su djeca Republike Srpske, zaslužuju da uče, rastu i stasavaju u dostojanstvenim uslovima, da ne kažem najboljim, prekinite da se brukate već novac NARODNI usmjerite ka djeci i obrazovanju!

Davno je rečeno – AKO ŽELITE DA UNIŠTITE JEDAN NAROD, POČNITE OD OBRAZOVANJA!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име