PETROVIĆ: Isplata podsticaja u poljoprivredi u decembru

Datum:

Share post:

Fejsbuk status Gradonačelnika Grada Bijeljina, Ljubiše Petrovića, prenosimo u cjelosti:

„Da ne bi bilo spin-vijesti, komentara poput „odoše pare za pšenicu na koncerte za Novu godinu“ i slično, još jednom ću ponoviti i objasniti!

Dakle, sve što sam rekao, obećao, biće realizovano, ali ja nisam “Bog i batina, zakon i sud, vrhovna vlast i vladar”, te sve što radimo moramo raditi u skladu za zakonskim procedurama, vremenskim okvirima i finansijskim mogućnostima!

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: PŠENICA NIJE POLITIČKA ROBA

TESTNA REKLAMA

Sljedeće nedjelje je sjednica gradske Skupštine na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta i vjerujem da neće biti baš tolikih opstrukcija da rebalans ne bude izglasan. Očekujem da će ga skupštinska većina amandmanima „osakatiti“, ali za poljoprivredu vjerujem da neće biti izmjena i da sve što smo obećali i rekli biće ispunjeno!

Šta sve ovo u prevodu znači?
Na sjednici sljedeće nedjelje biće usvojena dodatna izdvajanja za podsticaje u poljoprivredi u iznosu od 700.000 KM, što sa postojećim, već planiranim sredstvima iznosi 2.400.000 KM! A to znači da će oko Svetog Nikole poljoprivrednici dobiti podsticaje od Grada za pšenicu (5 feninga po kilogramu – istorijska visina izdvajanja do sada iz gradskog budžeta), kao i podsticaje po drugim osnovama. Sredstva po osnovu Odluke o finansijskoj pomoći poljoprivrednim gazdinstvima u cilju ublažavanja posljedica suše na teritoriji grada Bijeljina biće obezbijeđena u iznosu od 1.230.000 KM, za sva gazdinstva koja su izvršila ažuriranja podataka u APIF-u (izdvajanja u iznosu od minimum 100KM po hektaru do maksimalnih 1.000 KM po gazdinstvu). Dakle još jednom, isplate oko Svetog Nikole!

Još jednom ponavljam da po prvi put u istoriji grada izdvajanja za poljoprivredu iznose 3.630.000 (tri miliona i šesto trideset hiljada) KM ili ti 5 procenata od ukupnog gradskog budžeta, dok republički nivo izdvaja sto miliona KM, što je 2,5 procenata republičkog budžeta, što nije ni zakonski minimum, a ne zaboravimo da predsjednički budžet ove godine iznosi istorijskih 56,5 miliona maraka, što je skoro kao ukupan budžet Grada Bijeljina, pa eto vi vidite i zaključujte sami!

Biće isplaćeni svi obećani podsticaji za poljoprivredu, biće isplaćene sve zaostale subvencije za vrtiće, biće povećane subvencije za đačke karte, biće isplaćene nagrade za borbu protiv Covida svim zdravstvenim radnicima koji to nisu dobili do sada (Internacionalni dijalizni centar, Centar za transfuziju, Centar za medicinu rada i sporta), a očekuju nas još i odluke za pomoć gradjanima, borcima i socijalno ugroženima. Imaćemo i lijep novogodišnji program i trudiću se da zajedno sve rješavamo, da vam pomognem, da se zajedno borimo! Ali vas molim dajte i vi meni pomozite, ne budite isključivi, shvatite da moramo svuda ulagati, u sve segmente i samo malo strpljenja ljudi i uspjećemo makar na lokalu, makar u segmentima gdje mogu pomoći!

U zdravlje, živi i zdravi mi bili!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SNSD: Opozvati Petrovića – pokrenuti Bijeljinu!

Saopštenje za javnost Gradskog odbora SNSD Bijeljina prenosimo u cijelosti: Nismo iznenađeni dolaskom Nebojše Vukanovića u Bijeljinu. Naprotiv, očekivali...

NASTAVLJA SE OSIPANJE U PDP: Predsjednik Savjeta mladih naustio PDP RS (foto)

Da, tačno je, napustio sam PDP i podnio sam ostavku na sve funkcije u PDP, potvrdio je za...

BIJELJINA: Drina ostavila pustoš u Janji – pomoći poljoprivrednicima niotkuda! (foto,video)

Drina je ostavila pustoš na poljoprivrednim imanjima u MZ Janja kod Bijeljine a pomoći niotkuda tako da poljoprivrednici...

Vico Zeljković najavio povratak na scenu fudbalske A reprezentacije Republike Srpske

"A" selekcija mirovala 21 godinu: Povratak na međunarodnu scenu reprezentacije Srpske Reprezentativne selekcije Republike Srpske vraćaju se na fudbalsku...