„Coupe Mondiale je vodeće međunarodno takmičenje za najbolje svjetske umjetnike na harmonici koje se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne konfederacije harmonikaša – CIA. Ovaj prestižni muzički događaj u svijetu se održava po 76. put, i prvi put u istoriji u našoj zemlji, gradu gdje sam rođen što za mene lično ima poseban značaj“, rekao je Slaviša Perić, organizator Kupa harmonike i direktor OMŠ „Kornelije Stanković“ Bijeljina-Ugljevik.

Prema njegovim riječima, nije bilo lako ostvariti ovaj cilj – pozicionirati se na muzičkoj mapi svijeta i ponosno istaći boje svoje zastave.

„Uspjeli smo i uprkos svim izazovima sa kojima smo se susretali, uz veliku pomoć i podršku naših institucija, kojima sam beskarajno zahvalan, Bijeljina je domaćin uglednog međunarodnog muzičkog takmičenja koje okuplja učesnike iz 30 zemalja svijeta! Poseban značaj Kupa ogleda se u mogućnostima razmjene znanja, prkse i iskustava, ali i upoznavanju sa domaćim i svjetskim tokovima u savremenoj koncertnoj i pedagoškoj praksi za harmoniku“, istakao je Perić.

Živimo u izazovnim vremenima, a posebno je značajno to što će muzika, koja povezuje ljude i narode širom svijeta i promoviše najplemenitije ljudske vrijednosti, još jednom pokazati svoju ogromnu moć i poslati poruke prijateljstva i mira iz Republike Srpske.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su prepoznali naš trud i doprinos kulturnom razvoju naše zajednice i pomogli u organizaciji 76. Coupe Mondiale-a u Bijeljini, Opštini Ugljevik i Gradu Bijeljina. Posebne izraze zahvalnosti, za kontinuiranu institucionalnu podršku upućujem Predsjedniku Republike Srpske, visokom pokrovitelju 76. Coupe Mondiale koji je prepoznao značaj ove manifestacije za našu zemlju“, zaključio je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име