„Potpuno štetna inicijativa za izglasavanje rezolucije o Srebrenici“ Patrijarh rekao O`Brajanu i Hilu da je Kosovo dio Srbije

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije izrazio je zabrinutost i ocijenio kao potpuno štetnu inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bilo kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred lice pravde, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Porfirije je ovo poručio u razgovoru o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O`Brajanom i ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, koje je upoznao i o nepromijenjenom stavu SPC da je Kosovo i Metohija dio Srbije.

S obzirom na tu činjenicu, patrijarh je kao štetno ocijenio uključivanje Kosova i Metohije u Savjet Evrope, navodi se u saopštenju iz SPC nakon sastanka u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu.

-Uprkos takvim inicijativama koje ne da ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dijele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva će nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumijevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u BiH – naglasio je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije je istakao važnost unapređenja odnosa Srbije sa SAD u duhu prijateljstva, koje je u dugom istorijskom periodu odlikovao odnos srpskog i američkog naroda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име