Rapsodija Partizana protiv Asvela. Crrno-bijeli su u meču 18. kola Evrolige savladali francuski tim s 90:77.

Sjajnu igru prikazala je četa Željka Obradovića. Igrali su sjajno u odbrani i napadu i niti jednog trenutka pobjeda nije došla u pitanje. Iako je došlo do opuštanja u posljednjoj četvrtini koju su gosti dobili ubjedljivo.

Ovo je najbolja moguća uvertira pred vječiti derbi protiv Crvene zvezde u okviru 19. kola elitnog takmičenja.

Prvih 10 minuta je prošlo apsolutno u znaku Kevina Pantera koji je bio najbolji akter Partizana. On je pokazao da polako ulazi u formu i postigao je 10 poena od čega dvije trojke. Imali su crno-bijeli u jednom trenutku prve četvrtine i plus osam, ali su se gosti vratili na minus 1 nošeni Parisom Lijem koji je postigao pet poena. Ipak finiš prve četvrtine donosi sjajnu igru Partizana u odbrani i to je za rezultat imalo plus šest nakon 10 minuta igre (23:17). Uz Pantera su odlični bili Bruno Kaboklo i Tristan Vukčević sa po četiri poena.

Partizan je pokazao timsku igru na visokom nivou. Igrali su sjajno u odbrani, a još bolje u napadu. Ovo je posebno bitno je Zek Ledej i Uroš Trifunović nisu igrali u ovom meču. Iz minuta u minut u drugoj četvrtini rasla je prednost čete Željka Obradovića. Ono što je posebno zanimljivo 10 igraća se upisalo u strijelce. Najbolji je bio Panter koji je već na poluvremenu imao 15 poena, a kao u transu u napadu i odbrani igrao je Ognjen Jaramaz koji je na poluvremenu imao osam poena. 50 poena postigao je Partizan koji je na odmor otišao sa plus 19 (50:31).

Nije Partizan stao ni u trećoj četvrtini. Iako je u jednom trenutku imao i plus 31 bilo je teško za očekivati da ne dođe do pada. Upravo to se desilo u finišu ove četvrtine što Asvel iskoristio da serijom 7:0 dođe do minus 24 pred posljednjih 10 minuta.

U posljednjoj četvrtini je došlo do opuštanja igrača Partizana, ali pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Prepolovili su gosti najveći zaostak koji su imali, ali više od pristojnog poraza nisu mogli. Partizanu je ovo 10 pobjeda, dok je Asvel ostao na dvije.

Najbolji akter meča kod Partizana bio je Panter s 22, a pratio ga je Danilo Anđušić s 13 poena. Kod gostiju se istakao Majk Skot s 24 poena i 10 skokova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име