PAO DOGOVOR U ISTOČNOM SARAJEVU Dodik i Čović nastavljaju partnerstvo na svim nivoima vlasti u BiH

Datum:

Share post:

Milorad Dodik i Dragan Čović nastavljaju partnerstvo na svim nivoima vlasti u BiH – od kantonalnih, entitetskih do državnog nivoa.

Lider SNSD Milorad Dodik je nakon sastanka delegacija SNSD i HDZ u Istočnom Sarajevu rekao da će HDZ biti zastupljen u novoj vladi RS i Vijeću naroda RS, dodajući da i SNSD očekuje učešće u vlasti u Federaciji BiH.

– Borićemo se da se ojača suverenitet BiH i kroz otkazivanje visokog predstavnika i stranih sudija i zalažemo se za izmjene Izbornog zakona – rekao je Dodik.

On je rekao da suverentitet BiH može biti ojačan ako lokalne institucije preuzmu odgovornost za funkcionisanje kompletne BiH.

-BiH kao pastorče međunarodne zajednice nemoguće je da nastavi ovako da živi. I to neće biti dopušteno. Tražimo dogovor i reprezentativnost kod Bošnjaka. Srbi i Hrvati imaju repetrezentaciju na nivou BiH, čekamo reprezetnaciju Bošanjaka. Nećemo uticati ko su oni, ali čekamo da se što prije pojave. Nemojte da vas dugo čekamo – rekao je Dodik.

Lider HDZ BiH Dragan Čović izjavio je da će se saradnja SNSD i HDZ nastaviti još izraženije, s obzirom na izborni rezultat koji su ostvarile obje stranke, navodeći da će prioritet biti izmjene Izbornog zakona BiH.

– Naše partnerstvo se nastavlja. Bilo bi tako i da su rezultati lošiji, ali posebno kada su rezultati ovakvi kakvi jesu, to je dodatna obaveza da sarađujemo. Ključna tema je Izborni zakon kako ne bi došli u situaciju da jedan narod drugima bira predstavnike. Zajedno ćemo graditi sve politike kada je riječ o spoljnoj politici. Tražićemo partnere sa kojima ćemo se dogovarati kako bi riješili ključna pitanja. Prioriteti koji trebaju biti ugrađeni u Izborni zakon su legitimno predstavljanje konstitutivnostih naroda i partner iz bošnjačkog naroda će morati isto razmišljati – poručio je Čović.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...