PAO DOGOVOR U ISTOČNOM SARAJEVU Dodik i Čović nastavljaju partnerstvo na svim nivoima vlasti u BiH

Datum:

Share post:

Milorad Dodik i Dragan Čović nastavljaju partnerstvo na svim nivoima vlasti u BiH – od kantonalnih, entitetskih do državnog nivoa.

Lider SNSD Milorad Dodik je nakon sastanka delegacija SNSD i HDZ u Istočnom Sarajevu rekao da će HDZ biti zastupljen u novoj vladi RS i Vijeću naroda RS, dodajući da i SNSD očekuje učešće u vlasti u Federaciji BiH.

– Borićemo se da se ojača suverenitet BiH i kroz otkazivanje visokog predstavnika i stranih sudija i zalažemo se za izmjene Izbornog zakona – rekao je Dodik.

On je rekao da suverentitet BiH može biti ojačan ako lokalne institucije preuzmu odgovornost za funkcionisanje kompletne BiH.

TESTNA REKLAMA

-BiH kao pastorče međunarodne zajednice nemoguće je da nastavi ovako da živi. I to neće biti dopušteno. Tražimo dogovor i reprezentativnost kod Bošnjaka. Srbi i Hrvati imaju repetrezentaciju na nivou BiH, čekamo reprezetnaciju Bošanjaka. Nećemo uticati ko su oni, ali čekamo da se što prije pojave. Nemojte da vas dugo čekamo – rekao je Dodik.

Lider HDZ BiH Dragan Čović izjavio je da će se saradnja SNSD i HDZ nastaviti još izraženije, s obzirom na izborni rezultat koji su ostvarile obje stranke, navodeći da će prioritet biti izmjene Izbornog zakona BiH.

– Naše partnerstvo se nastavlja. Bilo bi tako i da su rezultati lošiji, ali posebno kada su rezultati ovakvi kakvi jesu, to je dodatna obaveza da sarađujemo. Ključna tema je Izborni zakon kako ne bi došli u situaciju da jedan narod drugima bira predstavnike. Zajedno ćemo graditi sve politike kada je riječ o spoljnoj politici. Tražićemo partnere sa kojima ćemo se dogovarati kako bi riješili ključna pitanja. Prioriteti koji trebaju biti ugrađeni u Izborni zakon su legitimno predstavljanje konstitutivnostih naroda i partner iz bošnjačkog naroda će morati isto razmišljati – poručio je Čović.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Umjesto 300 novih, ugašeno 70 parking – mjesta u užem centru grada

Bijeljina se, kao i većina gradova u regionu, već godinama suočava s nedostatkom parking – mjesta u užem...

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...