Pantelino u Bijeljini – BOGAT JE KO IMA PUNO PRIJATELJA

Datum:

Share post:

Iz urađenog u protekloj godini, Mićić je izdvojio završetak projekta izgradnje kanalizacije vrijedan 41 milion evra. Kao razvojnu šansu najavio izgradnju auto-puta iz Srbije do Banjaluke i Sarajeva preko Bijeljine, na čemu je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučići, te vladama Srbije i Republike Srpske. 

– Veliki projekat koji pripremamo zajedno sa institucijama Republike Srpske je i izgradnja drinskog nasipa za zaštitu od poplava, da ova rijeka bude naš potencijal, a ne stalna opasnost, a mogu da najavim i konačan završetak gasifikacije, u čemu je Bijeljina prvi grad u BiH koji će to postići – najavio je Mićić. 

On je kao cilj za naredni period naveo nastojanje da se zadrži stanovništvo, pogotovo mladi, čemu treba da doprinese razvoj poslovnih zona. 
– Nastavljamo zajedno i želimo da budemo grad budućnosti – zaključio je Mićić. 

TESTNA REKLAMA

Kum slave Grada ove godine je gradonačelnik Budve Marko Carević. On je istakao da je u Crnoj Gori kumstvo posebna čast i uz čestitke građanima poželio da Bijeljina ide velikim koracima u bolju budućnost. 
– Nikada ne smijemo zaboraviti da smo mi Srbi iz Republike Srpske i Crne Gore bratski narod, da smo mi jedan narod, da nam je ista istorija, kultura i crkva i da ste u Crnoj Gori uvijek svoji na svome, kao što se i ja osjećam u Bijeljini – rekao je Carević. 

Izaslanik njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija otac Ljubo Bogdanović blagoslovio je skup u Centru za kulturu "Semberija" i istakao da Sveti Pantelejmon kao zaštitnik grada obavezuje žitelje na hrišćanski život i djela. 


U umjetničkom dijelo programa nastupili su proslavljeni bijeljinski Hor "Srbadija" i srpski glumci Mirjana Gavrilović i Branislav Lečić. 

Prije Duhovne akademije posvećene Svetom Pantelejmonu u Gradskoj upravi održan je prijem za predstavnike bratskih i partnerskih gradova, diplomatskog kora i druge delegacije, a zatim je odata je počast borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Vijence i cvijeće na centralni spomenik položile su delegacije grada Bijeljine, gosti iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Slovačke i Njemačke, predstavnici institucija Republike Srpske i zajedničkih institucija na nivou BiH, kao i organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...