Ozvaničena skupštinska većina u Bijeljini

Datum:

Share post:

Sedam stranaka koje su osvojile ukupno dvadeset tri (23) odbornička mandata u Skupštini Grada Bijeljina okupljene u Koaliciji koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranka demokratske Srpske Semberija (SDSS), Demokratski savez (DEMOS), Socijalistička partija (SP), Ujedinjena Srpska (US), Stranka demokratske akcije (SDA) i Pokret za Bijeljinu potvrdile su da potpuno podržavaju Sporazum o zajedničkom formiranju skupštinske većine u Gradu Bijeljina potpisan 16.11.2020. godine.

Juče su predsjednici pomenutih stranaka, potpredsjednik SDSS i svih dvadeset tri odbornika koji su osvojili mandate na njihovim listama ponovo potpisima potvrdili, u skladu sa članom 3 Sporazuma, privrženost nastavku daljeg političkog koalicionog djelovanja u Gradu Bijeljina.

Ovim je ozvaničena skupštinska većina u Skupštini grada Bijeljina koju će činiti dvadeset tri odbornika (od ukupno 31 koliko broji gradski parlament).

Naših sedam stranaka je na proteklim izborima osvojilo 37.078 odnosno 68,7% ukupnih glasova, a kad je u pitanju koalicioni potencijal prema osvojenim mandatima to je čak 74% sastava novoizabrane gradske skupštine.

TESTNA REKLAMA

Mi zajedno želimo da radimo na razvoju Grada Bijeljine, na dobrobit svih njenih građana i spremi smo da sarađujemo sa svima koji uvaže naš koalicioni potencijal i povjerenje koje nam je na izborima dalo više od dvije trećine građana Semberije.

Koalicija SNSD, SDSS, DEMOS, SP, US, SDA, Pokret za Bijeljinu

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...