''OVA AFERA MOŽE DA NADMAŠI SVE'': Šarović ne odustaje od tužbi protiv Dodika

Datum:

Share post:

Srpska demokratska stranka pokrenuće sve mehanizme pred nadležnim institucijama, tužilaštvima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kako bi se provela opsežna istraga o prisluškivanju članova opozicionih stranaka, odlučeno je na sjednici Predsjedništva SDS u Banjaluci.

Predsjednik SDS Mirko Šarović je u obraćanju novinarima rekao da ova afera može da nadmaši sve do sada slične slučajeve.

-Najvišerangirani funkcioner iz Republike Srpske u najvišem demokratskom tijelu Srpske svojom izjavom priznaje da je vršeno nelegalno prisluškivanje narodnih poslanika – naveo je Šarović i dodao da je „riječ o jednom od najtežih krivičnih djela“. On je poručio da je obaveza SDS da sa kolektivnom krivičnom prijavom svih poslanika nađe načina, prostora i mogućnosti „da se ovoj vrsti bezakonja stane na put“.

-U svakoj normalnoj zemlji morao bi da podnese ostavku, ali znajući njegov moralni lik, to se neće dogoditi. Ako se ukaže prilika za njegov opoziv zbog toga što je učinio mi ćemo  je iskoristiti – rekao je Šarović. Dodao je da je Dodik još jednom pokazao da je „prijetnja napretku Republike Srpske“.

-Ovo je tako važan trenutak u kome moramo pokazati odlučnosti i pokazati da ovo nije zemlja bezakonja, niti zemlja jednog pojedinca, nego da je demokratska zemlja – poručio je Šarović. Govoreći o održavanju mise za Blajburg u Sarajevu, on je rekao da je SNSD propustio priliku da osudi ustaški pokret i njihova nedjela, jer u parlametnu BiH nisu glasali za takvu inicijativu.

-Oni su izbjegli da zajedno sa nama budu dio te većine štiteći svoje koalicione partnere – rekao je Šarović, ističući da je iza te Rezolucije stala i Srpska pravoslavna crkva. Komentarišući uslovljavanje SNSD donošenjem budžeta za 2020. i održavanja lokalnih izbora sa odlaskom članova CIK, Šarović je rekao da Dodik i njegova stranka „više neće biti u prilici da manipulišu izbornom voljom građana“.

-Na osnovu ove njihove reakcije vidi se koliko im je važna CIK. Mi im poručujemo da ova institucija treba raditi u interesu građana, a ne onih koji je koriste za manipulacije na izborima – naglasio je Šarović. On je rekao da je na današnjoj sjednici Predsjedništvo SDS usvojilo političku platformu SDS za nastup na lokalnim izborima ove godine te da je donijelo odluku o izboru Izbornog štaba SDS.

-Osim toga, danas donosimo odluku o formiranju Organizacionog odbora za obilježavanje 30 godina nastanka SDS. Ovo je za nas veoma važna jubilarna godina, a pošto je izborna godina, to dobija posebno na značaju – zaključio je Šarović.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je na sjednici Narodne skupštine izjavio da posredstvom MUP RS prisluškuje telefone opozicije. Nakon što je danas ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač dematovao da MUP bilo koga prisluškuje, i Dodik je načinio korak unazad rekavši da je to bio samo performans i da „onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno“. Opozicija ipak ne vjeruje u to i nastavlja da podnosi krivične prijave protiv njega.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...