OTVORENO PISMO Gradonačelnika Bijeljine Ministru porodice, omladine i sporta (foto)

Datum:

Share post:

Otvoreno pismo Gradonačelnika Bijeljine Ministru porodice, omladine i sporta prenosimo u cijelosti:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je uputio otvoreno pismo ministru porodice, omladine i sporta Selmi Čabrić u kojem se ističe:

Poštovana gospođo Čabrić,

S obzirom na to da ste, praktično, još uvijek na početku mandata, vjerujemo da se i dalje upoznajete sa stanjem u oblastima iz djelokruga rada Ministarstva na čijem ste čelu.

Nažalost, Vaši prethodnici na toj dužnosti najčešće nisu imali sluha za potrebe porodice, omladine i sporta u gradu Bijeljina, iako je naša lokalna zajednica druga po broju stanovnika u Republici Srpskoj i, samim tim, zaslužuje punu pažnju Vlade i svih ministarstava. Vjerujemo i nadamo se da će Vama politika biti manje važna od posla za koji je zadužen ministar, odnosno, Ministarstvo i da ćete imati hrabrosti da Bijeljini omogućite isti tretman kao što ga imaju Banjaluka i drugi gradovi i opštine u Srpskoj.

Petrović se u Modriči,na putu za Banjaluku susreo i sa mještanima iz Donje Čađavice (foto)

Među epitetima po kojima ljudi prepoznaju Bijeljinu i na koje smo ponosni, izdvaja se pohvala da smo grad sporta i mladih.

Niz godina budžetska izdvajanja za sport iz gradskog budžeta su procentualno među najvećim u Republici Srpskoj, a nosilac smo i titule „Evropskog grada sporta“ za 2020. godinu.
Politika omasovljavanja bavljenja sportom, pored uticaja na opšte zdravlje stanovništva, daje rezultete i u kvalitetu, pa sve češće sportisti sa domaćih i stranih takmičenja u Bijeljinu donose vrhunske rezultate i titule prvaka. Među njima, posebno ističemo:

– Odbojkaški klub „Radnik“: prvaci Republike Srpske;
– Ženski odbojkaški klub „Libero“: pionirski prvaci BiH,
– Košarkaški klub „Radnik“: prvaci 1. lige Republike Srpske
– Košarkaški klub „Budućnost“: osvajači 1. mjesta na šampionatu Republike Srpske
– Fudbalski klub „Zvijezda 09“: juniorski šampioni BiH
– Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“: prvakinje BiH;
– Rukometaški klub „Bijeljina“: vicešampioni Republike Srpske
– Karate klub „Šampioni“: nosioci zlatne i srebrne medalje Svjetske lige, najbolji takmičari i prvaci Republike Srpske i BiH;
– DŽudo klub „Panter“: nosioci 12 zlatnih medalja na prvenstvu Republike Srpske i devet medalja na prvenstvu BiH
– Bokserski klub „Radnik“: nosioci srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u boksu i nosioci zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u boksu
– Tekvondoista kluba „Sokol“: osvajač srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji na državnom prvenstvu BiH
– Atletičari klubova „Akademac“ i „Atletik“: nosioci više šampionskih titula na prvenstvima Republike Srpske.

Apsurdno je da pored svih uspjeha, bijeljinski sportisti nemaju isti tretman kao sportisti iz nekih drugih gradova. Bijeljina mnogo godina vapi za pravom Gradskom sportskom dvoranom koja će pružati savremene uslove za odigravanje sportskih takmičenja koji prevazilaze lokalne okvire, ali i za trenažni proces za dvoranske sportove.

Procijenjena vrijednost Gradske dvorane za koju je izrađen projekat iznosi oko šest miliona konvertibilnih maraka. Treba li da podsjećamo da je u Banjaluci samo za održavanje ATP turnira potrošeno 50 miliona KM?

Da li je to dovoljan podatak da bude jasno koliko je nesrazmjerno ulaganje u sport u Banjaluci i Bijeljini? Mi ne tražimo ATP turnire, niti faraonske projekte, ali tražimo da naši sportisti i klubovi imaju isti, ili bar ravnopravniji tretman sa ostalim u Republici Srpskoj.

Treba nam podrška da izgradimo gradsku sportsku dvoranu, kakvu zaslužuje drugi grad po veličini u Republici i sportisti koji ostvaruju vrhunske rezultate. Treba nam pomoć da naši sportisti donesu nove šampionske titule u Bijeljinu i da tako unaprijedimo sport u cijeloj Republici Srpskoj.

Vjerujemo da je i Vama stalo da budete uspješni u svom poslu i da budete ministar koji će prevazići političke okvire.

Zato Vas pozivamo da uskoro posjetite Bijeljinu, kako bismo Vam predočili projekat Gradske sportske dvorane, odnosno, druge aktivnosti i planove lokalne uprave u okviru oblasti za koje je zaduženo Vaše Ministarstvo.

Grad Bijeljina će dati pun doprinos saradnji sa Ministarstvom, jer vjerujemo da je zajednički interes svih nas u Republici Srpskoj ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK
LJubiša Petrović

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...