Otvoreni konkursi za učešće u projektu socijalizacije djece

Datum:

Share post:

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske pozvao je danas zainteresovane roditelje čija djeca ispunjavaju uslove da se prijave za učešće u projektu „Socijalizacija djece Republike Srpske 2024. godine“.

„Kao i prethodnih godina, Projekat će se realizovati na crnogorskoj obali u Omladinskom hostelu `Užice` u Bečićima od 1. juna do 24. septembra u 12 desetodnevnih smjena sa devet pansiona i jednom osmodnevnom smjenom /prva/ sa sedam pansiona, poštujući preporučene epidemiološke i druge mjere u Republici Srpskoj i Crnoj Gori“, saopšteno je iz Fonda.

U saopštenju je navedeno da će projekat biti realizovan u najboljem interesu djece koja u njemu učestvuju, kao i da se odnosi, prije svega, na djecu sa smetnjama u razvoju, djecu sa hroničnim oboljenjima, posebno talentovanu djecu, djecu bez roditeljskog staranja, djecu iz strukturalno i funkcionalno promijenjenih /disfunkcionalnih/ porodica.

„Projekat se odnosi i na djecu iz porodica koji su korisnici prava na novčanu pomoć prema Zakonu o socijalnoj zaštiti i korisnici prava na dodatak na djecu prema Zakonu o dječjoj zaštiti, djecu čiji je jedan od roditelja invalid bez obzira na uzroke nastajanja invaliditeta, djecu iz višečlanih porodica, djecu romske populacije“, ističe se u saopštenju.

U dnevnom listu „Glas Srpske“ danas su objavljeni konkursi za odabir djece ciljnih kategorija, vaspitača i stručnog osoblja učesnika u Projektu, koji se realizuje na osnovu Zakona o dječjoj zaštiti Republike Srpske putem prava na zadovoljavanje razvojnih potreba djece.

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ realizuje se od 2002. godine i za prethodnu 21 godinu obuhvatio je više od 38.000 lica, djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

U saopštenju se navodi da su najveća vrijednost Projekta različitost i raznovrsnost i u službi su ostvarenja projektnih ciljeva kao što su razvijanje empatije, podrška vršnjačkom druženju, te socijalizacija djece u svakom smislu.

„Ovaj kvalitet je prepoznat i od Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske koji godinama podržavaju ovu aktivnost Fonda, cijeneći najbolji interes djece Republike Srpske“, dodaje se u saopštenju.

Iz Fonda pozivaju zainteresovane roditelje čija djeca ispunjavaju uslove propisane konkursom da prijave u poslovnice Fonda prema mjestu prebivališta.

„Takođe, pozivamo i zainteresovane prosvjetne radnike, pedagoge, psihologe, socijalne radnike i druge podržavajuće profesije da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja i pridruže se timu koji godinama uspješno realizuje Projekat“, ističe se u saopštenju.

Prijavni obrasci dostupni su u filijalama i poslovnicama Fonda, kao i na internet stranici Fonda http:/www.jfdz.org

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski gimnazijalci u akciji “April – mjesec čistoće“ u organizaciji Gradske upravi i PED “Majevica“ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se zahvalio profesorima i učenicima Medicinske i poljoprivredne škole, Gimnazije “Filip Višnjić” i Ekonomske...

Bijeljinski Radnik “OVJERIO TITULU“ i Premijer ligu BiH

Lider prvoligaškog karavana Republike Srpske Radnik je u posljednjoj utakmici 25. kola večeras na Gradskom stadionu u Bijeljini...

BIJELJINA: Zadrugaru iz Donjeg Crnjelova bod u Brčkom

Ilićka 01 i Zadrugar podijelili su bodove u meču 22. kola Druge lige Republike Srpske, grupe Istok. Poveli su...

Putnika u finale Plej ofa odlučiće treća utakmica između KK „Radnik“ i KK „Budućnost BN“

Danas je odigrana druga utakmica polufinala plej ofa Prve lige Republike Srpske za košarkaše koja je ujedno bila...