Privredna komora Bijeljina pozdravlja odluku gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića da se započne sa realizacijom projekta „Semberska kuća“.

Inicijativu za njegovu realizaciju pokrenula je Područna privredna komora Bijeljina u sklopu šireg projekta razvoja regionalnih i lokalnih brendova i zaštite geografskog porijekla proizvoda koji se sprovodi već dvije godine, a u okviru kog je prošle godine u Bijeljini održana regionalna konferencija „Zaštita geografskog porijekla i brendiranje domaćih proizvoda“, kao i ”Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine – Naše je bolje” u februaru ove godine, na kojem je u toku panel diskusije istaknut projekat ”Hercegovačke kuće” kao jedan od najpozitivnijih primjera razvoja brenda jednog grada .

Ovaj projekat Područna privredna komora Bijeljina sprovodi u cilju objedinjavanja i sistemskog razvoja turističke ponude ove regije.

Imajući u vidu ubrzan razvoj sektora turizma na prostoru 12 opština sa područja PPK Bijeljina, kao i potrebu da se autentičnim i kvalitetnim proizvodima sa ove regije doda nova vrijednost i omogući pristup novim tržištima, PPK Bijeljina poručila je da je ovo prelomni momentat za unapređenje proizvodnje, promocije i plasmana domaćih proizvoda.

Stav Područne privredne komore Bijeljina je da je neophodno da se ovaj višestruko značajan projekat ostvari u sinergiji svih institucija koje mogu pružiti pomoć njegovoj kvalitetnijoj realizaciji, a sama Komora Bijeljina će dati svoj doprinos kao integrativni faktor između Vlade Republike Srpske, lokalnih zajednica, privrednih društava, udruženja i ostalih učesnika.

Jedan od osnovnih motiva osnivanja ”Semberske kuće” jeste promocija tradicionalnih domaćih proizvoda, njihova vidljivost i valorizacija na tržištu, šansa da se domaćim poljoprivrednim proizvođačima omogući prihod od sopstvenog rada te kontinuiran i siguran plasman proizvoda na tržište, ali i ponuda zdravih proizvoda turistima kojih je u Bijeljini svakog dana sve više.

U tom smislu, Područna privredna komora Bijeljina će nastaviti svoje djelovanje u cilju realizacije ovog projekta, kao i sa pružanjem podrške otvaranju objekata „Majevička kuća“ i „Vlasenička kuća“ što će značajno pomoći integrisanju i sistemskom razvoju turističke ponude ove regije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име