Otvoren Samit energetike „SET Trebinje 2023“; Dodik: Otvorićemo kongresni centar posvećen energetici

Datum:

Share post:

U Trebinju je danas otvoren Četvrti Samit energetike „SET Trebinje 2023“. Na Samitu je prisutno 720 učesnika.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je na otvaranju Samita da je sukob u Ukrajini izazvao probleme energetike na najvišem nivou.

– Srpska je regionalni izvoznik energije. Nemamo nikakve restreikcije – poručio je Ddoik.

Dodao je da Samit ohrabruje da se napravi kongresni centar posvećen energetici, jer, kako je dodao, „bez energije nema budućnosti“.

– Republika Srpska ima konstituisanu svijest o potrebi inovacija – rekao je Dodik.

Nakon govora, predsjednik Republike Srpske pritiskom na taster, svečano je otvorio Samit energetike u Trebinju, pod nazivom „SET Trebinje 2023“.

– Imajući u vidu da ovaj Samit svake godine raste, mi smo donijeli odluku da pravimo novi savremeni kongresni centar. Imamo namjeru da govorimo o svemu što je rečeno ovdje. Republika Srpska je tu da posluje s vama. U ovom nestabilnom vremenu bitno je da zajedno jedni drugima pomažemo. Želimo da stimulišemo investitore u Srpskoj – rekao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, obratio se na četvrtom Samitu „SET Trebinje 2023“, te poručio da je Srpska prepoznala svoje potencijale.

– Želim uspjeh ovog značajnog Samita u Trebinju, a i da vaši paneli i zaključci koje ćete donijeti, olakšaju i nama, predstavnicima vlasti da donosimo prave i ispravne odluke – dodaje Višković.

Kako Višković navodi, Srpska je prepoznala, kako on ističe svoje potencijale.

– Ne treba zanemariti veliki interes investitora, koji svojim novcem žele da grade kapacitete na prostorima Republike Srpske. Mi vidimo svoju razvojnu putanju u Srpskoj. Svaka uložena marka u energetici, proizvodnji, prenosu i distribuciji znači novu dobit, novi razvoj i novu šansu – ističe Višković.

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović zahvalio je svim učesnicima, medijima, kao i predstavnicima vlasti.

– Hvala Vam što smo zajedno i što ste danas ovdje. Danas nas je ovdje okupila stručna tematika, da između ostalog razmjenjujemo iskustva, kreiramo zajedničke planove, projekte i vizije energetskog sektora. Samo zajedno možemo biti stabilniji i jači – rekao je Petrović.

Istakao je da „samo zajedno možemo biti profitabilniji“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STEVANDIĆ: Prva tačka sutrašnje sjednice NS RS zauzimanje stava o rezoluciji o Srebrenici

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da će prva tačka sutrašnje sjednice Parlamenta...

Radulović poručio vlastima: Svoja kukavičija jaja prestanite podmetati opoziciji!

"Milorad Dodik i vladajuća koalicija svoja kukavičija jaja trebaju prestati podmetati drugim. Nema većeg kukavičiluka od tog da...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu godišnji remont MHE „Tišča“

U sredu 22. maja 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu Mini hidroelektrane „Tišča“ i pripadajućem dalekovodu...

A.D.”GRAD” BIJELJINA – TREĆI DAN SAJMA U NOVOM SADU (foto)

Treći dan Novosadskog sajma obilježila je dodijela priznanja Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda koja su juče uručena u...