OTAHARIN BIJELJINA: “Nijedno dijete bez zaštite”

Datum:

Share post:

Udruženje građana “Otaharin” u sklopu projekta “Nije dijete bez zaštite” radi na unapređenju mehanizama za prevenciju trgovine djecom i zaštitu potencijalnih žrtava. U četiri lokalne zajednice , organizuju se javne tribine , kako bi se podgila svjest građana i predstavnika obrazovnih institucija o ovoj problematici.

Od 2021. godine kroz projekat “Nijedno dijete bez zaštite”, radilo se na unapređenju kapaciteta profesionalaca kako bi mogli odgovoriti na sve izazove koje trgovina djecom nosi sa sobom.

Tokom realizacije projektnih aktivnosti zaključeno je da je prevencija ovog problema najvažnija, da reakcija mora biti što ranija, jer je najvažnije da se trgovina djecom ne desi i da dijete ne dođe u situaciju da bude eksploatisano.

Trgovci ljudima su ozbiljni predatori i lako pronalaze nacin da dođu do žrtve, koje su vecinom najranjivije kategorije drustva i pretezno djeca. Mi kao profesionalci smo duzni da regujemo i da se edukujemo, dodala je Gajićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...