RADAN OSTOJIĆ: BORS 30 GODINA stub Republike Srpske

Datum:

Share post:

Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/, koja postoji već 30 godina i okuplja istinske stvaraoce Srpske, je stub Republike Srpske i često korektivni faktor društva jer je njen prioritetni zadatak očuvanje Srpske, rekao je Srni predsjednik ove organizacije Radan Ostojić.

Ostojić je naglasio da je obilježavanje 30 godina postojanja Boračke organizacije važan datum za sve članove BORS-a, ali i za sve borce Republike Srpske i samu Srpsku.

“Da je Boračka organizacija Republike Srpske opravdala svoje postojanje govore brojne aktivnosti koje je provodila tokom svog postojanja, kao i podatak da uživa veliko povjerenje boračkih kategorija jer ima više od 100.000 članova, među kojima više od 20.000 ratnih vojnih invalida i više od 10.000 članova porodica poginulih boraca”, naveo je Ostojić.

On je naglasio da se Boračka organizacija tokom cijelog svog postojanja zalaže za poboljšanje sveukupnih prava boračkih kategorija.

“Na tom putu ostaćemo i u narednom periodu. Radićemo na uvećanju prava porodica poginulih, ratnih vojnih invalida, a posebno na uvođenju jedinstvenog boračkog dodatka kako bi svi borci koji su učestvovali u odbrani Republike Srpske imali nadoknadu adekvatnu doprinosu datom u Odbrambeno-otadžbinskom ratu”, rekao je Ostojić.

On je svim članovima Boračke organizacije čestitao 30 godina njenog postojanja.

Boračka organizacija Republike Srpske nevladina je organizacija osnovana 1993. godine koja okuplja borce Vojske Republike Srpske koji su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vlada Republike Srpske utvrdila joj je u oktobru 2007. godine status organizacije od posebnog interesa za Republiku.

Osnovni cilj Boračke organizacije je očuvanje Republike Srpske, poboljšanje materijalnog i društvenog položaja boračkih kategorija i njegovanje tradicije Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...