OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Datum:

Share post:

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali mitingu „Srpska te zove“ te i na takav način izrazili protivljenje i nezadovoljstvo ovim što nam se dešava, a u vezi sa rezolucijom o Srebrenici.

„Istina je jedna, svekoliki srpski narod je protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa, da smo genocidan narod. To niko ne prihvata. Možda postoji jedan posto Srba koji razmišljaju kao Nataša Kandić i Sonja Biserko, nek’im je to na čast. Ostalih 99 odsto nikada neće prihvatiti da smo genocidan narod i da kao takvi kolektivno trebamo da snosimo određene posljedice“, rekao je Ostojić za ATV podsjećajući da su Srbi jedan od najstradalnijih naroda u čitavoj Evropi

Posmatrajući odnos zapadnih naroda prema srpskom narodu, Ostojić kaže da mu se čini kao da još uvijek živimo u devedesetim godinama prošlog vijeka. Ništa se nije promijenilo, pritisci su konstantni i traju više od trideset godina, podsjetio je.

„Na ovim prostorima se ništa slučajno ne dešava. Bilo šta što se dešava i što je upereno protiv srpskog naroda u tome učešće ima kolektivni zapad koji ima debelo učešće u razgradnji bivše države“, izjavio je Ostojić.

Govoreći o sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je usvojen Zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, Ostojić je rekao da mu je drago da je u parlamentu pokazano jedinstvo.

Dešavanja u BIjeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ: Treba nam naš Izborni zakon

Trebamo imati naš Izborni zakon. CIK je pokazao i dokazao koliko loše radi, poručio je ovo Dragan Đurđević...

LOPARE: Održan okrugli sto o uticaju rudarenja litijuma na životnu sredinu

U Centru za kulturu Lopare održan je okrugli sto u sklopu kampanje „Uticaji rudarenja litijuma i drugih mineralnih...

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...