Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Datum:

Share post:

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ stigli su u Bijeljinu.

Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape na 18. Međunarodnoj biciklističkoj trci „Beograd-Banjaluka.

Hopkins član slovenačke ekipe Ljubljana Gusto Santik je stazu dugu 140 kilometara od Beograda do Bijeljine, prevezao za tri sata, sedam minuta i 30 sekundi. Australijanac se najbolje snašao u posljednjim kilometrima koji su voženi ulicama Bijeljine i slavio ispred Nijemca Albrehta iz ekipe Benoti i Kanađanina Košele iz tima Iks Spid. Trijumfom u Bijeljini, Hopkins je obukao i crveno-plavo-bijelu majicu, namijenjenu lideru u generalnom plasmanu.

– Ovo je velika pobjeda za mene, bilo je veoma zanimljivo. U poslednjem krugu sam se izdvojio, pratio svoj ritam i na kraju mislim zasluženo slavio – rekao je Hopkins poslije trke.

Biciklistički karavan sada se seli u Zvornik, odakle će sutra startovati druga etapa , koja se vozi preko Bratunca, Šekovića do cilja koji je u Vlasenici.

Biciklisti su startovali u Beogradu, a znak za start trke, dao je Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda.

Svečanom otvaranju trke, prisustvovali su i ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor trke Vladimir Kuvalja.

Dešavanja u Bijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana...

VUKOVIĆ: Nezinteresovanost SNSD kadrova za spoljnu politiku BiH

Svjedočimo još jednom „uspjehu“ srpske reprezentacije u Sarajevu na spoljnopolitičkom planu: dok se oni, u prvom redu srpski...

PANDUREVIĆ: “Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao“

''Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao''. Ovim riječima je član...