Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Datum:

Share post:

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ stigli su u Bijeljinu.

Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape na 18. Međunarodnoj biciklističkoj trci „Beograd-Banjaluka.

Hopkins član slovenačke ekipe Ljubljana Gusto Santik je stazu dugu 140 kilometara od Beograda do Bijeljine, prevezao za tri sata, sedam minuta i 30 sekundi. Australijanac se najbolje snašao u posljednjim kilometrima koji su voženi ulicama Bijeljine i slavio ispred Nijemca Albrehta iz ekipe Benoti i Kanađanina Košele iz tima Iks Spid. Trijumfom u Bijeljini, Hopkins je obukao i crveno-plavo-bijelu majicu, namijenjenu lideru u generalnom plasmanu.

– Ovo je velika pobjeda za mene, bilo je veoma zanimljivo. U poslednjem krugu sam se izdvojio, pratio svoj ritam i na kraju mislim zasluženo slavio – rekao je Hopkins poslije trke.

Biciklistički karavan sada se seli u Zvornik, odakle će sutra startovati druga etapa , koja se vozi preko Bratunca, Šekovića do cilja koji je u Vlasenici.

Biciklisti su startovali u Beogradu, a znak za start trke, dao je Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda.

Svečanom otvaranju trke, prisustvovali su i ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor trke Vladimir Kuvalja.

Dešavanja u Bijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Koliko će Crvena Zvezda platiti za otkup defanzivaca

Crvena zvezda ima rok za aktiviranje otkupne klauzule Nasera Đige. Naser Điga (21) nedavno je dobio srpski pasoš i...

Sutra obilježavanje 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će sutra (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

BIJELJINA: Održana edukacija za 15 fudbalskih sudija – polaznika

Komisija za talent – mentor program Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina na čelu sa Draženom Marićem...

GRMUŠA, POTPREDSJEDNIK PDP: Neću podržati Stanivukovića

“Neću dati podršku Dršku Stanivukoviću za gradonačelenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima jer on promoviše politiku u koju...