Osnovna škola u Donjoj Trnovi proslavila školsku slavu: Obrazovanje i tradicija u fokusu

Osnovna škola “Filip Višnjić” u Donjoj Trnovi je proslavila školsku slavu Svetog Savu. Lomljenjem slavskog kolača i prigodnim programom škola je obilježila ovaj značajan dan u prisustvu kuma slave gospodina Branislava Đokića, te učenika, roditelja, penzionisanih radnika ove škole, predstavnika opštine Ugljevik i RITE Ugljevik.

Vjeroučitelj škole, Vedran Bardak, uputio je tople čestitke direktoru škole, kumovima, nastavnom osoblju i učenicima te izrazio želju da se ime i nasljeđe najvažnijeg srpskog prosvjetitelja Svetog Save i dalje prenose kroz generacije.

Direktor škole, Vujo Marković, zahvalio se kumu slave i svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali i uljepšali ovu svečanost, te istakao značaj obrazovanja i očuvanja duhovnih vrijednosti svetosavlja.

Svečani program otvorio je školski hor himnom Svetom Savi. Učenici su zatim kroz različite recitacije, dramske prikaze i horske izvedbe predstavili lik i djelo Svetog Save. U središtu njihovih poruka bili su pozivi na očuvanje obrazovnog puta, tradicije i duhovnog razvoja, inspirisani načelima svetosavlja.

Svetosavlje, kao temeljna vrijednost, podsjeća na duhovno bogatstvo i tradiciju koja treba biti čuvana i prenošena s koljena na koljeno. Kroz proslavu imena Svetog Save, škola nije samo odala počast velikom prosvjetitelju, već je poslala snažnu poruku o važnosti obrazovanja i duhovnog nasljeđa.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име